Ce cafea bea Patriarhul Daniel? Un kilogram costă peste 400 de lei
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, și alți duhovnici din România nu consumă orice sortiment de cafea. Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din București, a oferit detalii neștiute despre alegerile făcute de reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române (BOR).
Potrivit spuselor sale, Protocolul Mănăstirii Putna preferă cafeaua Divin, iar Patriarhul Daniel și Starețul Mănăstirii Putna consumă doar acest tip de cafea aromată.
„Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a dezvăluit Gheorghe Florescu în cadrul podcastului „Avangarda, cu Ionuț Vulpescu” de pe canalul de Youtube „Avangarda, cu Ionuț Vulpescu”.
Cafeau Divin este scumpă deoarece este creată din trei cafele rare care sunt crescute la altitudine. Spre deosebire de cafeaua pe care o găsim în magazinele alimentare, cafeaua consumată de Preafericitul Părinte Daniel și de Starețul Mănăstirii Putna are un gust armonios, iar aroma sa este mult mai intensă decât aroma cafelei cumpărată de oamenii obișnuiți.
Un pachet de 100 de grame de cafea Divin costă 45,99 lei, ceea ce înseamnă că un kilogram de cafea Divin costă peste 400 de lei, spre deosebire de cafeaua pe care o cumpără majoritatea oamenilor, al cărui kilogram nu depășește suma de 100 de lei.
Cafeaua Divin e 100% cafea arabică
Gheorghe Florescu a explicat că oamenii care consumă cafea Divin vor observa o notă de tărie moderată, dar și o notă exotică. Potrivit spuselor sale, aroma cafelei și faptul că este 100% arabica se vede la preț.
În cadrul acelui podcast, el a explicat și câteva criterii referitoare la cafeaua perfectă, în funcție de aromă, tărie, dar și de proveniență și producție. Conform celui mai cunoscut cafegiu din București, cafeaua este de două tipuri: arabică și robustă. Cea arabică îi aparține lui Dumnezeu, iar cea robustă îi aparține Diavolului.
„Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70% doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate”, a explicat Gheorghe Florescu.