Așadar, premierul a spus vineri, în deschiderea şedinţei Executivului, că „prima ţintă importantă enunţată şi asumată de acest Guvern” este mecanismul de oprire a creșterii preţurilor la alimentele de bază.
Va fi aprobat mecanismul de oprire a creșterii preţurilor la alimentele de bază
„De astăzi, începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări, aprobăm ordonanţa de urgenţă ce introduce mecanismul prin care stopăm creşterea preţurilor la alimentele de bază. Este prima ţintă importantă enunţată şi asumată de acest Guvern şi mă bucur că am reuşit în doar două săptămâni să avem ordonanţa pe masa Guvernului”, a spus premierul Marcel Ciolacu.
Premierul a anunţat că este doar un prim pas
De asemenea, Marcel Ciolacu a arătat că este prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază. În acest fel, ajutăm la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii”, a mai spus el, precizând că le mulţumeşte marilor retail-ieri, care au fost „partener onest şi corect”.
„Am avut de la început sentimentul că această luptă împotriva creșterii preţurilor a devenit un obiectiv comun”, a arătat premierul.
PNL susține reducerea prețurilor pentru alimentele de bază
În cursul zilei de joi, 29 iunie, președintele Partidului Național Liberal (PNL), fostul premier Nicolae Ciucă, a anunțat că liberalii susțin reducerea de prețuri pentru alimentele de bază.
„Susținem ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază, în această perioadă dificilă atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune. În același timp, trebuie să fim siguri că piața este pregătită să reacționeze pozitiv la asemenea proiecte pilot. PNL consideră că, pe termen lung, soluția este sprijinul producătorilor și procesatorilor români, pentru ca aceștia să își permită să aplice prețuri mai mici”, a spus președintele Senatului.
El a însărcinat experții partidului să monitorizeze îndeaproape proiectul propus de ministrul Agriculturii pentru o perioadă de trei luni. El subliniază importanța desfășurării unor discuții aprofundate cu toate părțile interesate implicate în lanț. În plus, el subliniază necesitatea de a examina deficiențele unor inițiative similare implementate în alte țări, pentru a raționaliza procesul de implementare și a optimiza eficiența acestuia.