Românii care stau la bloc sunt direc vizați! Oamenii care nu respectă această lege, riscă să fie sancționați cu amenzi de zeci de lei. Iată despre ce este vorba mai exact.
Românii sunt obligați prin lege să facă curățenie în grădina blocului
Românii sunt obligați prin lege să facă curățenie în grădina blocului. Atenție! Legislația îi obligă pe toți proprietarii de apartamente să participe la curățenia spațiilor din jurul blocului. În caz contrar, vor fi sancționați cu amenzi de 40 lei.
Președintele unei asociații de locatari din București este dezamăgit de faptul că oamenii uită, uneori, că locuiesc într-o comunitate care trebuie menținută mereu curată.
„Noi nu putem face decât să strângem de pe iarbă sau din grădină resturile sau gunoaiele. Unii locatari nu păstrează curăţenia, îşi aruncă chiştoacele de ţigări pe geam, aruncă hârtii pe geam, toată treaba porneşte de la civilizaţia locatarului”, a explicat acel om, potrivit ObservatorNews.
În zonele rezidențiale, însă, nu se ocupă oamenii de curățenia din jurul blocului, ci firmele specializate.
„Evident că plătim pentru asta. Curăţenia merge undeva până la 80 de lei. Avem o echipă care se ocupă de asta, o firmă separată şi plata e mai mică, costurile sunt mai mici iarna, undeva pe la 10 lei şi vara undeva pe la 20 de lei”, a declarat reprezentantul unui complex rezidenţial din Capitală.
Românii nu au voie să facă grătar în fața blocului sau pe balcon. Riscă amenzi de până la 5.000 de lei
Nu uitați! Românii care stau la bloc nu au voie să facă grătar nici pe balcon, nici în fața blocului. Legea asociațiilor de proprietari interzice grătarul pe balcon, iar grătarul în fața blocului este interzis pentru că nu există un loc special amenajat pentru așa ceva în fața clădirilor. Aceeași lege ne spune că grătarul se face numai în locuri special amenajate, iar românii care nu respectă regulile vor fi reclamați la poliție și sancționați cu o amendă ce poate ajunge până la 5.000 de lei.
Totuși, unde pot românii care locuiesc la bloc să facă grătar? În urmă cu 11 ani, au fost stabilite mai multe reguli în acest sens, toate prevăzute de Legea nr. 54/2012. Această lege prevede ca picnicurile și grătarele să se organizare numai în zonele indicate pentru picnic și în locurile special amenajate pentru grătare, dotate cu utilitățile și facilitățile necesare pentru apriderea focului.