De ce trebuie să așezăm telefonul cu fața în jos?

După ce ne folosim telefonul mobil, avem tendința de a-l pune înapoi pe birou, fie cu fața în sus, fie cu fața în jos, fără să ne gândim neapărat dacă felul în care așezăm telefonul mobil îi poate afecta sau nu bateria.

Există câteva motive pentru care ar trebui să ne așezăm telefonul mobil cu fața în jos. Poate fi foarte avantajos pentru smarphone-ul nostru. De exemplu, persoansele care își pun mereu telefonul mobil pe birou cu fața în sus sunt întrerupți de mesaje, apeluri sau de nevoia de a verifica vremea, cât este ceasul sau email-urile.

În schimb, atunci când dorim să nu ne deranjeze nimeni sau să nu ne vadă nimeni notificările, ținem telefonul mobil cu fața în jos. Atât producătorii de telefoane mobile, cât producătorii de aplicații mobile sunt conștienți de acest lucru, motiv pentru care companiile producătoare de smartphone-uri au pus la punct soluții de tip software, care dezactivează anumite funcții ale telefonului atunci când acesta este așezat cu fața în jos.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale așezatului telefonului mobil cu fața în jos este faptul că putem salva mult mai multă energie a bateriei. Bateria telefonului se consumă repede din cauza apelurilor telefonice, a mesajelor și a altor notificări, însă aunci când îl așezăm cu fața în jos, acestea notificări sunt dezactivate. Astfel, dacă vom primi notificări sau apeluri, display-ul telefonului nostru va rămâne stins.

În ciuda acestui mare avantaj, așezarea telefonului mobil cu fața în jos are și câteva dezavantaje. De exemplu, ecranul telefonului mobil se va murdări repede, iar dacă nu îl curățăm des putem transfera toate bacteriile pe față.

Românii își vor putea plăti taxele și impozitele de pe telefon

Indiferent de felul în care preferi să îți așezi telefonul mobil pe birou, nu uita că Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au lansat joi, 26 ianuarie 2023, aplicația mobilă Ghișeul.ro

Sebastian Burduja a dat asigurări că toți românii își vor putea plăti taxele, impozitele și amenzile de pe telefon, inclusiv cei din mediul rural.

„Genul de zi pe care o voi ține minte. Am reușit să livrăm o nouă promisiune îndeplinită și să lansăm aplicația pentru mobil ghiseul.ro, care le va face viața mai ușoară multor milioane de români. Platforma Ghișeul.ro, proiect esențial pentru dezvoltarea digitală a României, este acum disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store, putând fi descărcată și utilizată în mod gratuit de către toți utilizatorii.

Peste 400 de tipuri de plăți, toate cu comision ZERO. Astfel, la 11 ani de când facilitează efectuarea de plăți online pentru impozite, taxe și amenzi, lansarea aplicației Ghiseul.ro permite cetățenilor români să se autentifice mai ușor, de pe telefonul mobil, folosind datele biometrice, fiind prima aplicaţie administrată de către o autoritate publică care include această funcționalitate.

Felicitări colegilor de la ADR, MasterCard, și tuturor celor care au lucrat la acest proiect mult așteptat. Este un pas important în demersul digitalizării serviciilor publice din România. Deja aplicația este pe locul 1 ca număr de descărcări. Dați de veste mai departe și ajutați-ne să digitalizăm România, cetățean cu cetățean! Înainte, împreună!”, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, pa pagina sa de Facebook.