Fostul președinte Traian Băsescu nu s-a mutat încă din vila de protocol, în ciuda anunțurilor că nu mai locuiește acolo. Acesta a fost surprins luni dimineață de presă în momentul în care ieșea din curtea vilei plătite de stat. Astăzi este ultima zi în care acesta mai poate locui acolo, scrie Antena 3.
Dacă fostul președinte nu părăsește locuința, judecătorul va veni să îi evacueze pe soții Băsescu din vila de protocol. Ei au avut la dispoziție 60 de zile pentru părăsirea ei, iar termenul a ajuns astăzi la limită.
Și-a achiziționat deja o altă locuință
Fostul președinte a mărturisit că și-a achiziționat deja un apartament și a achitat deja o parte din suma acestuia, însă a precizat că nu se poate locui momentan acolo, fiind încă în renovare.
Traian Băsescu a fost surprins recent într-un cartier rezidențial din Pipera, unde ar fi mers să vizioneze un apartament în valoare de 200.000 de euro.
Fostul președinte a fost îmbrăcat sport, însoțit doar de către șofer. Traian Băsescu s-a întâlnit inițial cu reprezentantul dezvoltatorului imobiliar și au mers împreună la un birou de vânzări aflat în cadrul ansamblului rezidențial.
Vizionarea apartamentului a durat aproximativ zece minute, iar prețul acestuia este de 200.000 de euro. Apartamentul se află într-un complex format din 4 blocuri care creează spații verzi și lumină naturală pentru fiecare locuință.
Traian Băsescu a pierdut și protecția SPP
Amintim faptul că problemele pentru Traian Băsescu au început în luna martie. Pe 23 martie 2022, Înalta Curte a decis, definitiv, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.
Ulterior, conform legii, fostul președinte a pierdut mai multe avantaje. Printre ele se numără drepturile de care ar trebui să beneficieze în calitate de fost șef de stat, printre acestea numărându-se protecția SPP și vila de protocol.
Potrivit unei legii adoptate anul trecut de Parlament, drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român sunt retrase în cazul în care se dovedeşte că aceştia au avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.
„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, prevede textul adoptat.