Este interzis în fața blocului. Românii care stau la bloc NU au voie. Vecinii pot chema poliția

blocuri, bloc

SURSA FOTO: Dreamstime

Mai mulți români care stau la bloc au ajuns la capătul puterilor. Aceștia solicită ajutorul polițiștilor, după ce banca din fața blocului a devenit loc de „petreceri”. Locatarii reclamă că petrecerile improvizate depășesc cu mult volumul normal de zgomot și au loc până târziu în noapte.

Locatarii unui bloc din Mărăști, un cartier din Cluj-Napoca, au ajuns până în pragul disperării. Ei reclamă că nu mai suportă petrecerile ad-hoc care au loc în fața blocului.

Disperare totală pentru locatarii care stau la bloc

Un clujean a oferit mai multe informații despre situație. El spune că mai mulți indivizi se strâng pe banca din fața blocului, unde consumă băuturi alcoolice și fac gălăgie. Aceste petreceri deranjante au loc mai ales în weekend-uri.

Mai mult, indivizii care se strâng în acest loc îi deranjează pe cei din jur până târziu în noapte, iar discuțiile depășesc cu mult volumul normal de zgomot.

Clujeanul solicită ajutorul polițiștilor

În acest context, clujeanul solicită ajutorul polițiștilor. El subliniază că petrecerile improvizate încep mereu după ora 22:00.

,,O nouă seară în care se adună oameni la banca din fața blocului, se îmbată și urlă, vă rog să vă sesizați și nu are rost să trimiteți poliția înainte de ora 22 sau chiar în timpul săptămânii, majoritatea gălăgiei e pe sfârșitul săptămânii”, a reclamat bărbatul, conform informațiilor publicate de Știri de Cluj.

SURSA FOTO: Dreamstime

Cluj-Napoca are cele mai scumpe apartamente din România

Amintim că cele mai scumpe apartamente din România se află în Cluj-Napoca. Totuși, prețurile ridicate fac din ce în ce mai dificil accesul la locuințe pentru cumpărători. În acest context, tranzacțiile imobiliare sunt mai puține decât celelalte orașe mari.

În medie, metrul pătrat a ajuns să coste luna trecută 2.812 euro.

Trebuie menționat că metrul pătrat abia se atingea pragul de 2.500 euro/mp util la sfârșitul verii trecute.

Accesul la locuințe devine tot mai dificil la Cluj. Orașul ocupă locul cinci în ceea ce privește numărul de tranzacții imobiliare din primele opt luni ale anului 2024. Este vorba despre 18.702 imobile vândute. Între timp, liderul tranzacțiilor rămâne Bucureștiul. Este vorba despre cel puțin 72.000 de proprietăți tranzacționate.

Al doilea cel mai scump oraș din țară pentru cumpărători este Brașov. În această locație, se solicită în medie 1.975 euro/mp util pentru apartamentele scoase la vânzare.

Bucureștiul ocupă locul al treilea în clasamentul național al prețurilor. Apartamentele din Capitală se vindeau, luna trecută, cu un preț mediu de 1.776 euro/mp util.