Poliția din Constanţa a făcut percheziţii la sediul şi la punctul de lucru al unei firme din Vâlcea. Astfel, au fost găsiți 8.500 de litri de precursori de explozivi şi substanţe periculoase. Aceste substanțe erau deținute fără autorizație.
Poliția din Constanţa a făcut percheziţii
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Infracţionalităţii de Mediu Constanţa au făcut două percheziţii domiciliare. Au fost vizate la sediul şi punctul de lucru ale unei societăţi comerciale din judeţul Vâlcea.
Oamenii legii au oferit mai multe informații într-un comunicat. Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că administratorul ar fi depozitat şi comercializat precursori de explozivi restricţionaţi fără a deţine autorizaţie.
„Astfel, din cercetările efectuate în dosar a rezultat că administratorul acesteia ar fi depozitat şi comercializat precursori de explozivi restricţionaţi fără a deţine autorizaţie. În urma efectuării percheziţiilor, au fost descoperiţi şi ridicaţi aproximativ 8.500 de litri de precursori de explozivi şi substanţe periculoase”, au anunţat poliţiştii din Constanţa.
Autoritățile continuă cercetările
În momentul de față, oamenii legii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului precursorilor de explozivi restricţionaţi. Acțiunea este realizată sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Este investigată și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.
Percheziții pentru combaterea nerespectării regimului armelor și munițiilor
Amintim că autoritățile au realizat luna trecută mai multe percheziții pentru combaterea nerespectării regimului armelor și munițiilor. Polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat marți, 2 iulie, o serie de percheziții domiciliare. Acestea au fost realizate în județele Călărași și Ilfov.
Aceste acțiuni au făcut parte dintr-un dosar de urmărire penală aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. Erau investigate infracțiuni legate de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Acțiunea a evidențiat eforturile autorităților române de a preveni și combate posesia ilegală de arme și muniții.
Potrivit autorităților, scopul principal al acțiunii a fost documentarea activității infracționale a unui grup de persoane suspectate că dețineau ilegal arme și muniții.
Poliția a explicat într-un comunicat că acțiunea viza identificarea și confiscarea tuturor bunurilor deținute fără drept.
În urma celor 10 percheziții domiciliare efectuate, autoritățile au descoperit și ridicat două arme airsoft cu proiectile metalice și o armă cu aer comprimat.