Este lovitură totală pentru Florin Cîțu: A pierdut complet încrederea electoratului, având în acest moment un capital foarte mic de încredere printre români.
Nici Președintele Klaus Iohannis nu stă mai bine, imaginea dezastruoasă lăsată de ”guvernul său” răsfrângându-se și asupra capitalului de încredere pe care îl reprezenta cândva șeful statului.
Este lovitură totală pentru Florin Cîțu. Mai mult de 3 din 4 români nu mai au deloc încredere în el
La momentul actual, 63% din români consideră că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită, reiese din ultimul sondaj național CURS.
Din cercetarea sociologică reies elemente importante în legătura cu impactul de pe scena politică al scandalului condamnării premierului, în urmă cu 20 de ani, în SUA.
Astfel, în ceea ce privește încrederea românilor în liderii politici care ne conduc, 77% dintre ei au declarat că au foarte puțină încredere în premierul Florin Cîțu, iar 68% dintre ei au foarte puțină încredere în președintele Iohannis.
La fel de mulți dintre respondenți au declarat că nu au încredere în liderul PNL Ludovic Orban sau în Dacian Cioloș, potrivit antena3.ro.
PSD ar câștiga categoric alegerile parlamentare
La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”, răspunsurile au fost: PSD 34%, PNL 20%, USR 12%, AUR 11%, UDMR 5%, PMP 5%, PPUSL 4%, ALDE 3%, PRO ROMANIA 3%, ALTUL 3%.
Trebuie remarcat faptul că scorul obținut de PSD, aflat în acest moment în opoziție, deși a câștigat și ultimele alegeri parlamentare, din 2020, este mai mare decât ceea ce ar obține împreună principalele două formațiuni aflate în coaliția de dreapta care conduce România.
Deasemenea, dacă PSD ar obține 34%, PNL plus USR plus UDMR, toate cele trei formațiuni aflate în coaliția la guvernare, ar obține împreună doar cu puțin mai mult, respectiv 37%.
Trebuie precizat că sondajul a fost realizat în perioada 12 – 20 august 2021, universul de eşantionare fiind populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste.
Volumul eşantionului: 1.100 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.
Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat.
Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2,95% la un nivel de încredere de 95%.
Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.
Sursa foto: Facebook, Florin Cîţu