Dar v-ați pus întrebarea dacă este bine să dați mai departe anumite cadouri pe care nu vreți să le păstrați? Este o regulă ca tot ce primim să fie păstrat?
„La fel ca multe lucruri care țin de etichetă, cel mai mult contează cum o faci”, a declarat experta Lizzie Post, pentru USA TODAY.
Este nepoliticos să dai mai departe darul primit?
„Am auzit niște povești amuzante conform cărora obiectul dăruit de cineva de sărbători s-a întors la el, tot sub forma unui dar, de la o terță persoană”, a spus Post, co-președinte și purtător de cuvânt pentru Institutul Emily Post.
Este important să te gândești cu atenție la modul în care faci acest lucru, a spus Post.
Institutul Emily Post oferă patru sfaturi, a spus ea:
Cadoul trebuie să aibă ambalajul original și toate instrucțiunile necesare, dacă este vorba de un aparat, un ceas sau alt dispozitiv
Cadoul nu trebuie să fie ceva unic, făcut manual sau personalizat și să conțină a monograme, nume sau date de naștere.
Asigurați-vă că sunteți 100% sigur că persoana căreia îi oferiți cadoul și persoana de la care l-ați primit nu se vor simți ofensate dacă vor descoperi că ați dat mai departe cadoul respectiv
Trebuie să fiți ferm convins că persoana care va primi acel cadou îl va aprecia și se va bucura de el.
Ar trebui să-i spui persoanei căreia îi faci un cadou că, de fapt, tu l-ai primit?
Depinde de tine dacă dezvălui că acel cadou ți-a fost dăruit ție, dar uneori oamenii nu se simt deranjați de acest lucru, ba chiar apreciază asta, a spus Post.
Cealaltă modalitate de a face „dar din dar” în siguranță, a spus Post, este dacă ați primit două lucruri similare și decideți să dăruiți unul.
„Pur și simplu poți să fii deschis în privința asta și să recunoști că mai ai acasă”, a recomandat ea.
Iată care sunt cele mai neadecvate cadouri de Crăciun și de ce ar trebui să eviți oferirea lor
Ceasurile
Deși sunt un simbol al eleganței și te transformă imediat într-o persoană distinctă, ceasurile nu pot fi date în dar nici măcar de crăciun. În cultura japoneză, ceasul oferit în dar este o dovadă a antipatiei. Acesta este văzut ca o sugestie a morții. Nici în cultura europeană lucrurile nu sunt cu mult diferite. A oferi cuiva un ceas poate fi un alt fel de a spune că îi dorești moartea. Dacă persoana în cauză este cu adevărat pasionată de ceasuri sau își dorește mult unul, îi poți face cadou un card sau un voucher la magazinul preferat pentru a-și achiziționa singur unul deosebit.
Vasele
Oricât de minunată ar fi vesela sau fructiera pe care ai văzut-o în vitrina magazinului, aceste obiecte nu pot fi dăruite de Crăciun. Acestea sunt, într-adevăr, frumoase, pline de farmec și foarte practice, dar sunt lipsite de mesaj și sentimentalism. Mai bine caută să achiziționezi coșuri cadou de Crăciun de la Boutiquecadeaux.ro pe placul celor dragi.
Orice tip de vas oferit în dar ar trebui să fie plătit simbolic măcar cu o monedă de 50 de bani. În tradiția populară, un astfel de dar neplătit este aducător de ghinion în casa celui care îl primește.
Portofelele sau gențile
Portofelele și gențile sunt articole deosebite care ar putea face obiectul unui dar minunat. Asta cu atât mai mult dacă intră în discuție acele articole fabricate manual sau din materiale precum pielea sau năbucul. Cu toate astea, un portofel gol, oricât de frumos ar fi, este un cadou ce poate atrage sărăcie.
Pare contradictoriu, dar aceasta este o convenție care s-a încetățenit foarte bine în toate culturile. Dacă vrei totuși să faci un astfel de cadou, este absolut necesar să așezi și o bancnotă în portofel sau geantă.