"Este o nebuloasă momentan, nu se ştie când o să vină banii, având în vedere că şedinţa FMI privind acordul cu România a fost amânată pe termen nedefinit. În plus, nici pe plan extern lucrurile nu arată bine, iar piaţa futures din SUA indică noi scăderi pe burse",a declarat pentru Mediafax Georgiana Constantinescu, analist la Credit Europe Bank. Economistul -şef al BCR, Lucian Anghel, este mai optimist în privinţa evoluţiei cursului de schimb. “Dacă vom arata că d
„Este o nebuloasă momentan, nu se ştie când o să vină banii, având în vedere că şedinţa FMI privind acordul cu România a fost amânată pe termen nedefinit. În plus, nici pe plan extern lucrurile nu arată bine, iar piaţa futures din SUA indică noi scăderi pe burse”,a declarat pentru Mediafax Georgiana Constantinescu, analist la Credit Europe Bank.
Economistul -şef al BCR, Lucian Anghel, este mai optimist în privinţa evoluţiei cursului de schimb.
“Dacă vom arata că deficitul bugetar se va curba şi moneda naţională se va aprecia sub 4,3 lei pentru un euro. Cred că este o slabiciune temporară (n.r.: a leului) dacă se iau acele măsuri fiscale pentru consolidarea economiei”, afirmă oficialul BCR.
Cursul de referinţă publicat luni de Banca Naţională a României (BNR) a crescut cu 4,49 bani, la 4,3257 lei/euro, ajungând astfel la cel mai ridicat nivel de la introducerea monedei unice europene, în condiţiile privind majorarea TVA de la 19% la 24% şi a incertitudinilor legate de acordul cu FMI.