Este regulă pentru cei cu telefoane mobile. Smartphone-ul este proiectat să fie utilizat și depozitat doar la anumite temperaturi ambientale. Regula este valabilă și în cazul unui iPhone, care este proiectat să funcționeze la temperaturi ambientale cuprinse între 0° și 35° C.

Totodată, dispozitivul este proiectat să fie depozitat la temperaturi între -4° și -20° și 45° C, scrie Bloomberg.

Toți cei cu telefoane mobile trebuie să respecte regula

iPhone-ul poate fi deteriorat și durata de viață a bateriei poate fi scurtată dacă este depozitat sau utilizat în afara acestor intervale de temperatură. Astfel, nu este recomandată expunerea iPhone-ului la schimbări dramatice de temperatură sau umiditate.

În schimb, este normal ca dispozitivul să se încălzească în momentul în care este utilizat intensiv sau conectat la încărcător.

La rândul lor, telefoanele cu Android au același range de operare. În cazul în care nu este respectată fereastra optimă de temperatură, telefonul poate să reducă puterea de calcul.

Astfel, va funcționa mai lent și pot apărea chiar erori. În plus, sănătatea acumulatorului este afectată. În cazul în care telefonul merge mai greu decât de obicei, este un semn că este foarte încins.

telefon mobile telefoane mobile smartphone
SURSA FOTO: Pexels – Mohi Syed

Un alt sfat important ține de cameră

Un alt sfat important ține de cameră. Este important să nu folosim camera foto sau video afară, în momentul în care temperaturile sunt foarte ridicate.

Același lucru este valabil și pentru navigație, ecranul fiind o sursă importantă de căldură.

Asurion, o firmă americană care oferă servicii de asigurare a telefoanelor și administrează aproximativ 700 de magazine de reparații pentru smartphone-uri, a observat cu aproape 15% mai multe probleme legate de baterie în timpul verii caniculare record de anul trecut, comparativ cu restul anului 2023.

Potrivit sursei menționate, orice utilizare crește temperatura. Procesorul are nevoie de energie electrică, iar acest lucru generează căldură.

Telefoanele nu pot fi răcite prin ventilatoare. Acestea au sisteme cu răcire pasivă care fac schimb de temperatură cu mediul exterior. Totuși, sistemul este afectat în momentul în care este cald afară.

Este recomandat și să nu lăsăm telefonul la soare, mai ales atunci când este conectat la o sursă de alimentare, precum cele din casă sau mașină.

În cazul în care dispozitivul se încinge, este recomandat să-l scoatem din husă și să-l lăsăm pe mobilă, ci nu pe cearșaf, pernă sau pătură.

Temperatura poate fi redusă și dacă restartăm dispozitivul, activăm modul avion sau închidem din aplicații.