Chiar dacă sunteți complet vaccinat, trebuie să rămâneți în alertă

El a reamintit cât de importantă este vaccinarea și a sugerat că există riscul apariției unei noi variante a noului coronavirus.

După doi ani de pandemie, deși s-au făcut progrese incredibile, au existat și eșecuri serioase. Pandemia a fost marcată de suișuri și coborâșuri. După ce apariția variantei Omicron a dus la o creștere a cazurilor în timpul iernii, ulterior acestea au scăzut rapid, iar acum există unele semne de inversare a tendinței.

Începând cu 30 martie, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) raportează că noile cazuri zilnice de COVID au scăzut cu doar 3%, iar infecțiile sunt în creștere în anumite state. Acum, experții vor să afle cum ne putem proteja cel mai bine de virus, potrivit Bestlifeonline.

”Chiar dacă sunteți complet vaccinat, trebuie să rămâneți în alertă, iar asta înseamnă să obțineți cea mai mare protecție posibilă. Dacă ați primit un vaccin pe bază de ARNmesager în două doze sau o doză de la Johnson & Johnson, trebuie să vă faceți doza de rapel, a declarat Anthony Fauci.

Subvarianta BA.2 a Omicron este motivul creșterii cazurilor

Experții susțin că o a treia doză de vaccin este esențială după apariția Omicron, pentru că aceasta asigură o „protecție optimă”. Pentru cei care nu s-au vaccinat, Fauci recomandă în continuare vaccinarea cât mai curând posibil.
„Datorită faptului că infecțiile au scăzut oarecum, a existat o relaxare a multor restricții, nu numai aici, în Statele Unite, ci în întreaga lume”, a declarat Fauci pentru Yahoo Finance.

Potrivit expertului în boli infecțioase, subvarianta BA.2 a Omicron” este motivul creșterii cazurilor, deoarece aceasta se transmite mai ușor.

”Sperăm că nu vom vedea o creștere. Nu cred că va fi așa. Cel mai simplu mod de a preveni acest lucru este de a continua vaccinarea oamenilor. Și pentru cei care au fost vaccinați, să continue să se imunizeze”, a afirmat el.

Suntem într-o perioadă de tranziție

Fauci a mai spus că, în timp ce unele țări europene înregistrează o creștere a numărului de spitalizări și decese, altele înregistrează o creștere semnificativă doar a infectărilor, așa cum se întâmplă în Marea Britanie.

”Datele din această țară par să arate că o creștere a cazurilor nu este asociată cu o creștere a spitalizărilor sau a deceselor la nivel național, a spus Fauci.

„Acum suntem într-un fel de perioadă de tranziție în care cazurile continuă să scadă”, a spus Fauci, adăugând că ”va trebui să vedem ce se întâmplă.”

Specialiștii din Marea Britanie au descoperit că subvarianta BA.2 crește cu 80% mai repede decât versiunea anterioară, BA.1, potrivit unui document publicat luna trecută. Epidemiologul OMS, Maria Van Kerkhove, a descris BA.2 ca fiind cea mai transmisibilă variantă de Covid de până acum. Subvarianta reprezintă acum mai mult de 80% din eșantioanele Covid secvențiate din întreaga lume, potrivit unei baze de date internaționale.