Ciupercile sunt considerate printre cela câteva super-alimente, fiind importante surse de fibre, minerale şi vitamine și înlocuitorul perfect pentru carne. Adăugarea de ciuperci în alimentație poate fi însă și o modalitate simplă de a vă ajuta sistemul imunitar pe timpul sezonului rece, potrivit site-ului Fiandwell.
Leguma minune care întărește sistemul imunitar. E sănătate curată
Pandemia i-a făcut pe mulți oameni să conștientizeze importanța sistemului imunitar, care poate ține virușii la distanță. Dacă mulți au recurs la diverse suplimente alimentare care se află în farmacii, unii au decis să-și construiască un sistem imunitar mai bun prin alimentație.
Există diverse vitamine recomandate pentru a construi o imunitate bună a organismului, cum ar fi vitamina C, vitamina D și vitamina B12. Suplimentele alimentare asigură corpului acei nutrienți necesari pe care nu le poate obține din alimentele consumate.
Dar, dacă vreți să vă schimbați dieta zilnică pentru a avea o imunitate mai bună, atunci ar fi bine să luați în considerare includerea ciupercilor pe lista cu produse care nu trebuie să vă lipsească. Un studiu publicat în ”Journal of Nutrition” a constatat că includerea ciupercilor în masa zilnică poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.
Ce au descoperit oamenii de știință legat de ciuperci
După zece săptămâni de cercetare, oamenii de știință au descoperit că adăugarea ciuperci în alimentație a îmbunătățit activitatea celulelor ucigașe naturale (NK) la șoareci. Celulele NK sunt un grup de limfocite responsabile pentru uciderea spontană a celulelor infectate cu patogeni și a celulelor tumorale. Ele sunt o parte- cheie a sistemului imunitar înnăscut, care este prima linie de apărare a organismului împotriva infecției și a bolilor.
În timp ce alte cercetări au fost deja făcute în acest domeniu, cele mai multe studii au folosit ciuperci mai exotice și au testat diferite moduri de folosire a lor care nu pot fi introduse în dieta de zi cu zi.
Efectul imunologic al unui aport alimentar de ciuperci albe, dar această nouă cercetare a analizat în mod specific efectul imunologic al unui aport alimentar de ciuperci albe.
Ciupercile albe reprezintă 90% din ciupercile consumate în SUA, fiind un aliment versatil, perfect pentru a fi inclus în dietă. Majoritatea conțin un nivel sănătos de proteine și sunt adesea folosite de vegetarieni ca înlocuitor al cărnii. Studiile făcute pe unele specii de ciuperci au arătat şi capacitatea lor de a susţine organismul în procesul de sinteză a interferonului. Ciupercile ar avea şi un rol antimicrobian.
De asemenea, este bine să rețineți că exercițiile fizice sunt o altă modalitate eficientă de a construi un sistem imunitar sănătos. Exercițiile fizice măresc rezistența corpului, ajutându-l.