Este răsturnare de situație! Un celebru epidemiolog avertizează: Risc de infectare cu COVID-19 de 20 de ori mai mare în această situație

Pentru oameni este foarte greu să înțeleagă că pandemia de COVID-19 este o chestiune foarte importantă legată de sănătatea lor din cauza multiplelor dezinformări, susține un celebru epidemiolog, care arată unde este cel mai mare risc de infecție.

Riscul de infectare cu noul coronavirus este de 20 de ori mai mare în interior decât în exterior, susține unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din SUA, Syra Madad, director de Programe pentru Sistemul de Răspândire a Agenților Patogeni pentru spitalele din New York.

”Știm despre COVID-19 este că riscul de a fi mortal este mai mare pentru populația mai în vârstă.

”Ar putea să existe probleme pe termen lung”

Pentru tinerii care se infectează, evident cazurile fatale sunt mai puține, ceea ce este foarte bine, dar din nou, cum am spus, nu știm ramificațiile pe termen lung, nu știm despre bolile asociate cu COVID-19, deci chiar dacă tinerii nu mor din cauza Covid-19, ar putea să aibă probleme pe termen lung pe care urmează să le aflăm.

Riscul de răspândire a virusului este de 20 de ori mai mare în interior, decât în exterior. Deci sunt lucruri pe care le poți face pentru a scădea riscul de a transmite COVID-19 sau de a te infecta cu virusul.”, a declarat Madad, conform digi24.ro.

”Cred că putem avea un vaccin până la finalul acestui an, nu în octombrie sau noiembrie, dar cred că undeva până la finalul anului.

Dar nu va fi disponibil pentru populație decât în 2021, deci primii care vor primi vaccinul vor fi cei care lucrează în sistemul de sănătate, ei sunt grupul prioritar. Restul populației va avea acces la acest vaccin undeva în 2021.”, a completat ea.

”Comunicare slabă despre riscuri”

Pentru oameni este foarte greu să înțeleagă că pandemia de COVID-19 este o chestiune foarte importantă legată de sănătatea lor din cauza multiplelor dezinformări, susține epidemiologul.

”Cred că unul dintre motivele importante este comunicarea slabă despre riscuri, care s-a făcut la toate nivelurile.

Dacă nu comunici cu publicul cu termeni și despre fapte pe care el să le poată înțelege, atunci el nu vor respecta regulile de comportament care sunt necesare în cazul COVID-19, adică să se protejeze pe ei și comunitatea din jur.

Așadar, o problemă majoră este faptul că nu facem o treabă prea bună atunci când vorbim despre riscuri.

”Prezența dezinformărilor și a lipsei de informații”

O altă chestiune este prezența dezinformărilor și a lipsei de informații și am văzut că imediat ce epidemia a început în China, rețelele sociale, Facebook, Twitter și alte platforme au început să lanseze teorii ale conspirațiilor, oamenii au început să creadă lucruri care nu erau adevărate.

Vorbeam despre anii mei de experiență cu epidemiile, întotdeauna am răspuns la două epidemii în același timp: contagiunea în sine, dar și infecției de dezinformare.

Acestea merg mână în mână. Din păcate, epidemia de dezinformare în cazul COVID-19 este mult mai vizibilă și oamenii sunt mai influențați de lipsa de informare, de dezinformare, iar asta îi expune la riscuri mai mari, pentru că neagă ceea ce se întâmplă de fapt.”, a arătat Syra Madad, conform sursei citate.