Este șoc total la Moscova! Vladimir Putin nu mai poate ascunde adevărul. S-a aflat chiar acum

Sursă: Kremlin.ru

Pierderile suferite de Rusia în Ucraina s-ar putea ridica la 200.000 de morți și răniți, potrivit unei evaluări a serviciilor de informații americane. La aproape un an de la declanșarea războiului, situația continuă să fie sumbră pentru armata rusă, în timp ce rușii și ucrainenii se pregătesc pentru următoarea fază a războiului.

În cea mai recentă evaluare, oficialii americani și occidentali au estimat că Moscova a pierdut până acum aproape 200.000 de militari, care au fost uciși sau răniți în război.

O creștere semnificativă față de cifrele din noiembrie

Este o creștere semnificativă față de cifra de 100.000 de victime, despre care vorbea generalul american Mark Milley, anul trecut, în noiembrie. De atunci, forțele ruse au încercat să captureze orașul Bahmut și, deși au făcut unele progrese, forțele ucrainene dețin acum controlul deplin asupra orașului.

Ministerul ucrainean al Apărării a susținut că forțele ucrainene au ucis aproximativ 130.590 de soldați ruși și au rănit de aproximativ de două ori mai mulți.

Ce alte pierderi au suferit rușii

Conform sursei din Ucraina, au fost distruse 294 avioane de luptă, de atac și de transport, 284 elicoptere de atac și transport, 3218 tancuri, 2220 piese de artilerie, 6394 vehicule blindate de transport de trupe și vehicule de luptă de infanterie, 460 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 225 de baterii antiaeriene, 1.956 de sisteme aeriene tactice fără pilot, 203 platforme de echipamente speciale, cum ar fi vehicule de legătură și patru sisteme mobile de rachete balistice Iskander și 796 de rachete de croazieră, potrivit site-ului 19fortyfive.

Ucraina vrea mai multe arme, dar nu orice arme

Ucraina primește deja o cantitate substanțială de armament de la americani și de la NATO, dar Kievul vrea mai multe și mai eficiente.

Forțele ruse sunt pe cale să lanseze o ofensivă la scară largă, iar armata ucraineană duce propria contraofensivă. Din acest motiv, Kievul are nevoie de cât mai multe arme pentru a pune capăt războiului.

Anexările Rusiei

Între timp, armata rusă a pus sub controlul său direct provinciile Ucrainei anexate ilegal. „Mișcarea evidențiază faptul că armata rusă aspiră, probabil, să integreze teritoriul nou ocupat într-o poziție strategică pe termen lung”, au evaluat serviciile de informații militare britanice în cea mai recentă estimare a războiului.

Provinciile ucrainene Donețk și Lugansk sunt acum sub controlul Districtului Militar de Sud al Rusiei.

„Cu toate acestea, este puțin probabil să aibă un impact imediat asupra campaniei: Moscova desfășoară în prezent forțe din toate districtele militare ale Rusiei, comandate de un cartier general dislocat ad-hoc”, a adăugat Serviciul de Informații Militar Britanic.

Nu există risc nuclear

Khirilo Budanov, șeful serviciilor secrete ucrainene, a declarat recent că ofensiva de recucerire a Crimeii nu va declanșa în niciun caz folosirea armelor nucleare de către Rusia, în ciuda avertismentelor din partea Moscovei și a informațiilor din mai multe țări aliate.

În acest context, consilierul lui Zelenski a punctat, de asemenea, că „nu există niciun risc nuclear”.