Raed Arafat pune piciorul în prag: Cei care vor să păcălească autoritățile cu certificate false de vaccinare se păcălesc în primul rând pe ei înșiși.
În cazul în care se vor îmbolnăvi cu adevărat, medicii vor vedea certificatele și nu vor aplica tratamentul corect, a explicat el.
Raed Arafat pune piciorul în prag. Avertisment extrem de dur
Șeful DSU a vorbit despre fenomenul de ”vaccinare la chiuvetă”. Secretarul de stat avertizează că nimeni nu ar trebui să facă asta, fiind o chestiune penală foarte gravă.
”Se vorbește de două metode ale fenomenului. Prima metodă în care unii au încercat să intre și să umble la baza de date, dar aici au fost prinși… medici sau personal sanitar care a făcut așa ceva și există dosare.
Tehnica mai greu de prins, dar la un moment dat tot o prinzi, este atunci când cineva aruncă doza și de regulă se face cu vaccinul care e într-o singură doză, adică Johnson&Johnson, arunci doza și după care se dă codul corect și ai un certificat adevărat verde, dar, de fapt, tu nu te-ai vaccinat și tu știi că nu te-ai vaccinat.
Ajungi la Terapie Intensivă, toată lumea știe că ești vaccinat și dacă nu spui adevărul și nu spui că nu ești vaccinat, s-ar putea ca medicul să considere că dacă ești vaccinat nu are de că intre cu medicația în mod agresiv, deci îl induci în eroare și pe medicul respectiv, îți pui și ție viața în pericol mai mult și după care nu auzim decât că: „vaccinații s-au îmbolnăvit”, când unii dintre ei, poate că cifra nu e mare, dar există, de fapt sunt nevaccinați dar au certificat„, a declarat Raed Arafat, potrivit b1tv.ro.
”Risc de a intra în pușcărie pentru așa ceva”
Întrebat cum putem combate acest fenomen al „vaccinării la chiuvetă”, Raed Arafat a dat un răspuns ferm.
”În primul rând prin conștiință personală. Nimeni să nu facă asta și să înțelegem că asta e o chestiune penală foarte, foarte gravă. Acum există un dosar penal în rem pe această temă și cu siguranță, dacă se va prinde cineva care a făcut acest lucru, pentru că s-ar putea ca un pacient, când ajunge în stare gravă, să recunoască.
Și e suficient ca Poliția să știe că pacientul a recunoscut, să spună unde, când, la ce oră a făcut-o și persoana care a făcut acest lucru a fost identificată.
Asta înseamnă dosar penal și chiar risc de a intra în pușcărie pentru așa ceva. Nu știu dacă se merită!
Eu sper ca acest fenomen să nu fie unul semnificativ”, a mai spus șeful DSU.
Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca.