Informația momentului în România. Toți șoferii din București trebuie să știe ce interdicții ar putea intra în vigoare. Parcarea este interzisă în aceste zone, iar cei care vor face acest lucru vor avea de plătit sume care pornesc de la 500 de lei.

Primăria Sectorului 2 a pus în dezbatere publică un proiect care prevede ca șoferii care parchează în locuri interzise să fie taxați cu 500 de lei. Scopul este acela de a elibera trotuarele, dar și benzile ocupate de mașini oprite, fluidizând astfel traficul.

Referitor la suma de 500 de lei, în acești bani intră ridicarea mașinii, transportul și depozitarea. Pentru fiecare zi în plus, șoferii vor plăti separat 150 de lei, se arată în proiectul de la Primăria Sectorului 2.

O situație similară o regăsim și în Sectorul 4, unde afișele de avertizare sunt lipite direct pe parbriz. De cealaltă parte, în Sectorul 3 al Capitalei, de la începutul anului și până în prezent, mai bine de 2.000 de mașini au fost ridicate.

În ceea ce privește situația din Sectorul 6, pentru a putea ține evidența locurilor de parcare, Administrația Sectorului 6 a emis un cod QR pentru fiecare șofer care are un loc de parcare închiriat.

Taxă de 500 de lei pentru cei care parchează în locuri interzise

Cu ajutorul unei aplicații, polițiștii locali vor putea verifica dacă mașinile sunt parcate pe locurile care le revin. O reacție în acest sens a venit și de la Alexandru Ionescu, șef serviciu parcări.

Într-un interviu acordat la știrileprotv.ro, acesta a dezvăluit că aceste coduri funcționează precum un permis de conducere și sunt eficiente în gestionarea locurilor de parcare.

„Ele funcționează ca un permis de parcare. În cazul în care ai alte autoturisme, autorizate alternativ pe locul de parcare, aplicația de gestionare a locurilor de parcare îți permite să încarci și restul mașinilor secundare. În momentul când veți fi verificat aceste mașini declarate vor putea fi vizualizate la un eventual control”, a spus acesta.

De cealaltă parte însă, șoferii se plâng. În Sectorul 6, deși o familie are mai multe mașini, nu este permis decât un loc de parcare pentru un singur apartament. Conform sursei citate, aproximativ 44.000 de persoane care au locuri de parcare închiriate în acest sector.

Șoferii, nemulțumiți de numărul locurilor de parcare din București

Șoferii susțin însă că niciodată nu găsesc locuri de parcare și că autoritățile nu au făcut nimic în acest sens, în ciuda faptului că posesorii de mașini plătesc taxe auto, dar nu au alte beneficii.

„Loc nu este, nu s-au făcut niciodată. Locuiesc de când e blocul, din 1976 și niciodată Primăria nu și-a pus problema rezolvării. E vina noastră că nu sunt condiții? Plătesc toate taxele auto și toate celelalte, dar beneficii?”, a spus un șofer pentru sursa citată.

La rândul său, un pieton susține același lucru. Există prea multe mașini în Capitală și mult prea puține locuri de parcare.  „Parcări pentru fiecare și atunci n-ar mai fi pe trotuar mașini, n-ar mai fi la bordură mașini. Mașini multe și parcări puține”, a comentat acesta.