Nu consumați suplimentele alimentare, fără prescripție medicală! Puteți ajunge la spital din cauza lor

Medicul Radu Țincu a vorbit, sâmbătă seară, despre suplimentele alimentare pe care oamenii le consumă la recomandarea cunoscuților întrucât este îngrijorat de numărul în creștere al persoanelor care ajung la spital după ce consumă astfel de pastile. Pacienții înregistrați prezintă, în cele mai multe cazuri, „semne de toxicitate” din cauză că iau pastile fără prescripție medicală. Medicul Radu Țincu a atras atenția asupra faptului că suplimentele alimentare produc reacții adverse.

„Din păcate sunt în continuare foarte multe persoane care ajung la spital cu semne de toxicitate prin faptul că fie își administează medicamente sau suplimente alimentare din proprie inițiativă sau la recomandarea unor prieteni. Trebuie să înțelegem că dacă discutăm despre suplimente alimentare avem nevoie de o gândire medicală.

Suplimentele alimentare nu sunt lipsite nici de reacții adverse, nici de contraindicații. Dacă avem pretenția de la un supliment alimentar că ne face bine, înseamnă că el are o acțiune farmacologică activă, iar dacă are o astfel de acțiune farmacologică activă ne așteptăm să aibă și reacții adverse sau anumite interacțiuni cu alte medicamente.

Dacă avem pretenția de la un supliment alimentar că ne face bine, înseamnă că el are o acțiune farmacologică activă, iar dacă are o astfel de acțiune farmacologică activă ne așteptăm să aibă și reacții adverse sau anumite interacțiuni cu alte medicamente”, a explicat, sâmbătă seară, medicul Radu Țincu în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

Suplimentele alimentare nu vă pot îmbunătăți starea de sănătate

Majoritatea persoanelor care apelează la astfel de suplimente alimentare speră să vadă „efecte miraculoase” asupra siluetei lor sau a stării de sănătate, însă starea noastră se va îmbunătăți numai dacă ne schimbăm stilul de viață și regimul alimentar.

„Oamenii vor să bea, să mănânce nesănătos și să ia o pastilă care să șteargă urmele acestor obiceiuri. Nu se poate, va trebui să plecăm de la schimbarea modului de viață și acesta trebuie să se îndrepte către un mod de viață sănătos”, a adăugat medicul respectiv.

Cum ne putem întări sistemul imunitar în sezonul rece?

Vă amintim că, recent, doctorul Monica Pop a făcut o serie de recomandări pentru a ne întări imunitatea în sezonul rece. Potrivit spuselor sale, un cocktail de vitamine și o alimentaţie sănătoasă sunt rețeta perfectă pentru prevenirea îmbolnăvirii.

„Tratament pentru creşterea imunităţii – Proxilaxia îmbolnăvirii

Recomandare:

– Isoprinosine 3 pe zi, un flacon

– Vitamina A – 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vit A)

– Vitamina D3, foarte foarte importantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000 – 10000 u/zi.

Totul, o lună. Apoi, continuaţi cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.

Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice). Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărare să fie în „acțiune”! Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!”, a explicat prof. dr. Monica Pop pe pagina ei de Facebook.