Salata de boeuf este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște sau de Crăciun. Modul de preparare al acestei salate este unul destul de simplu, însă sunt gospodine care o greșeală ce poate strica întreg preparatul.

Mai exact, este vorba despre gogoșarii și de castraveții murați care sunt folosiți. Se recomandă ca în cazul în care sunt achiziționați din comerț, aceștia să fie gustați înainte pentru a afla dacă gustul se potrivește sau nu cu preparatul. Unii gogoșari pot fi mai dulci, pe când alții pot să fie mai acri decât gospodinele se așteaptă.

Greșeala pe care o fac toate gospodinele

Totodată, un alt detaliu se referă la zeama castraveților și a gogoșarilor murai. Aceasta trebuie să fie stoarsă foarte bine. În caz contrar, textura salatei de boeuf va fi afectat și va ieși mult mai apoasă decât trebuie.

În ceea ce privește rețeta pentru salata de boeuf, pentru a o prepara sunt necesare următoarele ingrediente: 500 g carne de vita, doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, una de păstârnac, o ţelină, jumătate de kilogram de cartofi, un praf de sare, boabe de piper, doi litri de apă, 250 g boabe de mazare din conserva, 250g castraveti si/sau gogosari murati, 4-5 lingurite de mustar (sau dupa gust).

Cum se prepară salata de boeuf

Referitor la modul de preparare al salatei de boeuf, în primă fază se vor spăla, iar apoi se vor curăța legumele. Acestea se vor pune la fiert alături de carne, iar după ce sunt fierte bine se lasă la răcit, iar mai apoi se toacă mărunt.

Carnea, dar și legumele vor fi puse într-un bol mare, unde se va adăuga și mazărea, care de asemenea, trebuie să fie scursă bine. Gogoșarii și castraveții murați se scurg și el la rândul lor foarte bine de zeamă și apoi se toacă, fiind adăugați peste carne și peste restul de legume care sunt în bol.

Apoi se adaugă două-trei linguri de maioneză, muștarul, starea, piperul, iar întreg preparatul obținut se amestecă foarte bine. Salata de boeuf se va pune pe un platou și se va acoperi cu maioneza care a mai rămas. În ceea ce privește decorul final, se poate folosi albușul de ou tăiat, dar și castraveții și gogoșarii care au mai rămas.