Cea mai bună veste din pandemie! Un cunoscut medic a venit cu informația momentului: Este ultima strigare

Medicul Adrian Marinescu este de părere că valul cinci al pandemiei de coronavirus va fi ultimul, însă spune că asta nu înseamnă că virusul va dispărea. Directorul medical al Institutului „Matei Balș” din Capitală spune că se așteaptă ca acest val să fie ultimul cu impact asupra populației.

Valul acesta va fi ultima strigare. Nu înseamnă că dispare virusul, dar mă aştept să fie ultima strigare cu impact important în populaţie. Vor exista în continuare cazuri care însă mă aştept să fie în număr mai mic, la nivel de regiune. Nu ştiu cât vor ţine de sezon, pentru că virusul nu e neapărat sezonier, dar mă aştept ca lucrurile să se schimbe treptat şi să fie punctul în care să nu mai fie nevoie de măsuri efective, să nu mai fie necesare. Şi vom reuşi să convieţuim cu virusul. După acest val mă aştept ca vara să fie deja liniştită. Mă aştept ca din vară să se întâmple toate acestea, adică să revenim la normalitate, să ne bucurăm de lucrurile pe care le puteam trăi în mod normal, la o viaţă normală”, a declarat medicul.

De asemenea, Adrian Marinescu spune că vârful acestui val va fi undeva la mijlocul lunii februarie, subliniind că scăderea nu se va face peste noapte, ci treptat.

Vârful valului va fi undeva în jumătatea lunii februarie, sigur plus-minus, atunci ar trebui să fie intensitatea maximă. Iar scăderea nu va fi peste noapte, ci se va întâmpla treptat. Dar mă aştept ca după luna martie situaţia să înceapă să se echilibreze”, a adăugat acesta.

Octavian Jurma avertizează că vom avea mii de cazuri zilnic

La începutul acestui an, cercetătorul Octavian Jurma a declarat că ar trebui să ne așteptăm la o creștere accelerată a numărului de cazuri, precizând, de asemenea, că este posibil ca autoritățile să raporteze și 30.000 de cazuri pe zi.

Cercetătorul Octavian Jurma a declarat la emisiunea Talk News de la Profit TV că vârful valului 5 al pandemiei de coronavirus va fi atins la începutul lunii februarie. Potrivit medicului, România ar putea înregistra în acea perioadă între 25.000 și 30.000 de cazuri zilnic.

De asemenea, el a adăugat că numărul de cazuri de acum ”este diluat de îmbolnăvirile Delta, dar Omicron poate să crească în paralel cu Delta. Omicron poate produce val în val, să crească în paralel cu Delta”, subliniind, totodată, că mai mult de două treimi din cazurile raportate marți sunt infectări cu tulpina Omicron. Medicul spune acest lucru deoarece tulpina Delta are un platou de o mie de cazuri pe zi, în timp ce diferența de peste 2.500 este produsă de Omicron.