.din Romania, spune Sabin Cernea, directorul Wu-Xing.S-a deschis in 1999 si a avut un succes imediat. Prin urmare, in 2001 se deschidea Hai la masa, restaurant cu preparate romanesti bazat exclusiv pe livrare la domiciliu."Dusmanul tau numarul 1 este timpul, daca nu livrezi la timp poti sa te duci acasa", spune Cernea. Astfel, Wu-Xing livreaza comanda in 45 de minute, iar Hai la masa in 90. Pizza Maxx din Bucuresti precizeaza ca daca livrarea depaseste 40 de minute, comanda este gratuita. In Tim
.din Romania, spune Sabin Cernea, directorul Wu-Xing.S-a deschis in 1999 si a avut un succes imediat. Prin urmare, in 2001 se deschidea Hai la masa, restaurant cu preparate romanesti bazat exclusiv pe livrare la domiciliu.
„Dusmanul tau numarul 1 este timpul, daca nu livrezi la timp poti sa te duci acasa”, spune Cernea. Astfel, Wu-Xing livreaza comanda in 45 de minute, iar Hai la masa in 90.
Pizza Maxx din Bucuresti precizeaza ca daca livrarea depaseste 40 de minute, comanda este gratuita. In Timisoara, restaurantul Magic Pizza livreaza in 50 de minute, spune managerul Florin Pop Magda.
„Bucatarul ne spune pe loc cat dureaza, la care se adauga si distanta la care se afla comanda”, spune Sena Mira de la restaurantul chinezesc Pekin.
In functie de zona din care vine comanda, livrarea se face intr-un interval de 30 de minute si o ora, spune Teodor Harsa, seful de sala al restaurantului Casa Elisabeta din Bucuresti. Totusi, comenzile la Casa Elisabeta se fac cu cel putin doua ore inainte de livrare.
Majoritatea restaurantelor au comanda minima. La Wu-Xing, aceasta este de 150 de mii de lei, la fel ca si restaurantul chinezesc Hua Long. La restaurantul China Express Yin-Yang, comanda minima este de 200.000 de lei, iar la Pekin, de 500.000 de lei.
De asemenea, unele restaurante nu livreaza comanda gratuit, acesta nefiind cazul restaurantelor care se bazeaza numai pe livrari. Casa Elisabeta, de exemplu, livreaza gratuit in anumite zone ale orasului pentru o comanda minima de 300.000 de lei. Restaurantul Telepizza din Bucuresti livreaza gratuit in mai multe zone, iar pentru restul se percepe o taxa in functie de distanta. Zonele cu gratuitate sunt afisate pe site-ul restaurantului, la www.telepizza.ro.
Comenzile se pot face prin telefon, iar din ce in ce mai multe localuri primesc si cereri on-line.
„Wu-Xing primeste in medie cam zece comenzi pe net pe zi”, spune Cernea. Atat restaurantul chinezesc, cat si Hai la masa primesc comenzi prin intermediul portalului www.culinar.ro. Cele doua restaurante au site-uri proprii de unde se poate comanda, acesta fiind si cazul restaurantului Hua Long, care preia comenzi la www.hualong.ro.
Preturile se pot schimba in orice moment, astfel incat este indicat sa dati un telefon pentru a va asigura. De asemenea, unele restaurante au ore fixe la care preiau comenzile.
Majoritatea restaurantelor au diferite oferte in functie de comanda clientului. In fiecare luni, pentru o comanda de peste 400 de mii de lei, Wu-Xing ofera gratuit o portie de orez cu legume, acceasi oferta fiind valabila pentru minimum trei comenzi pe saptamana. La patru pizza mari, restaurantul Telepizza ofera gratuit o pizza mica si o reducere de 10% pentru comenzi de peste un milion.
Restaurant chinezesc Wu-Xing, Bucuresti
· orez Yang Zhou (prajit) – 37.000 lei
· pui Shanghai – 73.000 lei · chiftelute cu susan (8 bucati) – 57.000 lei
· carne de porc cu ciuperci ace – 90.500 lei Peste 200 de feluri de mancare, comanda se livreaza in 45 de minute. Tel.: 222.21.26 sau on-line, la www.culinar.ro (comenzile vor fi onorate numai dupa confirmarea telefonica a acestora). Orarul livrarii comenzilor: 11:00-23.30 cu pauza intre 16:00-17:00
Casa Elisabeta, Bucuresti
· muschi de vaca la gratar, 150 g – 90.000 lei
· snitel Cordon Bleu, 150 g – 76.000 lei
· Friptura de porc bavareza, 150 g – 110.000 lei Livrarea este gratuita in anumite zone ale orasului pentru o comanda de minim 300.000 lei. Comenzile se fac cu cel putin doua ore inainte de livrare. Durata de onorare a comenzii este de 30-60 minute.
Comandati la 224.55.88
Mopseria Magic Pizza, Iasi
· pizza Milano, regular – 44.000 lei, large – 52.000 lei, extra large – 60.000 lei
· pizza Toscana, regular – 37.000 lei, large – 45.000 lei, extra large – 53.000 lei
· piept de pui cu ciuperci coapte in sos de cascaval – 48.000 lei
· tortellini – 45.000 lei
Comandati la: 0232/266.888; 0232/279.056.
Comanda minima este de doua pizza.
Telepizza, Bucuresti
· pizza Margherita,
mica – 79.000 lei,
mare – 99.000 lei
· pizza Regina,
mica – 119.000 lei,
mare – 149.000 lei
· pizza hawaiana,
mica – 119.000 lei,
mare – 149.000 lei
· pui indian,
mica – 129.000 lei,
mare – 159.000 lei
Program zilnic de la 10.00 la 24.00. Pentru comenzi: 201.69.90.
Restaurant chinezesc Pekin, Bucuresti
· vinete in sos chinezesc, portie mica – 74.000 lei
· ciuperci urechea lemnului, portie mica – 99.000 lei
· pachetele de primavara cu carne, portie mica – 85.000 lei
· pui cu alune,
portie mica – 105.000 lei
Livrarea se face in functie de comanda, in tot orasul.
Comanda minima: 500.000 lei. Comandati la 310.31.60 sau 310.38.98.
Stefanys Pizza, Bucuresti
· pizza de baza 30 cm – 73.900 lei
· toppinguri: ardei gras, ceapa, ciuperci, salam peperoni, sunca, bacon, porumb, masline, ananas, rosii, ton, pui, ardei iute, extra mozzarella – 15.900 lei/ fiecare
· master pizza (ardei gras, ceapa, ciuperci, sunca, porumb, masline, pui, rosii) – 171.000 lei.
Orar functionare: luni-joi 11-23; vineri-duminica 11-24.
Comandati la: 212.46.80
Restaurantul Leo, Tg. Mures
· brasovene (clatite umplute) – 34.000 lei/portia
· ciorba de burta, perisoare, vacuta – 35.000 lei/ portia
· cotlet cu sos de smantana si paste – 68.000 lei/portia
· pui cu sos indian curry – 55.000 lei/portia
Leo livreaza in toate zonele orasului, comanda minima este de 120.000 de lei. Orice comanda se livreaza in 20 de minute. Comandati la 0265/214.999. Comenzile se pot face intre orele 12.00-15.00 si 18.00-23.00
Restaurant Magic Pizza, Timisoara
· pizza europeana, portie medie – 66.000 lei, portie mare – 81.000 lei
· pizza magic, portie medie – 90.000 lei, portie mare – 111.000 lei
· pizza Continent, portie medie – 70.000 lei, portie mare – 86.000 lei
Programul zilnic pe perioada verii este de la orele 16.00 la 24.00. Se livreaza in orice zona a Timisoarei in maxim 50 de minute. Comandati la: 0256/29.39.52; 0256/22.91.49.