Noua etichetă pentru anvelope ce va fi introdusă în Uniunea Europeană de la 1 noiembrie anul curent va ajuta la reducerea severităţii accidentelor şi la salvarea de vieţi omeneşti.

Începând cu acea dată, anvelopele pentru maşini de pasageri, maşini utilitare şi camioane produse începând cu luna iulie 2012 trebuie să fie puse în vânzare împreună cu informaţii privind trei atribute cheie ale performanţei lor: rezistenţa la rulare, aderenţa pe carosabil umed şi nivelul zgomotului exterior.

“Un vehicul care experimentează o schimbare a vitezei de 32 km/h (20 MPH) în timpul unei coliziuni poate avea 10% şanse de fatalitate şi 30% şanse de rănire gravă. Când schimbarea vitezei este de 42 km/h (30 MPH) probabilitatea unei fatalităţi creşte la 35% iar cele de rănire gravă la 70%,” a spus Sean Haight, fiul lui Rusty Haight, cel care deţine recordul mondial Guinness pentru Omul Cu Cele Mai Multe Teste de Impact, şi este un experimentat crash tester în cadrul Collision Safety Institute. Noi reguli pentru anvelope! Cauciucurile vor fi împărțite pe clase energetice