Senatorul PSD a mai spus că această întâlnire a avut loc ‘în ciuda scandalului mediatic şi a faptului că primarul localităţii nu i-a mai primit la el în hotel’.

‘Dacă serviciile nu au aflat, întâlnirea a avut loc la Motelul Olt, deţinut de omul de afaceri Sofari Iosif. Dar eu sper, totuşi, că au aflat! (…) Înţeleg că s-a discutat acolo şi despre mine, nu doar despre înfiinţarea băncii Siculorum Bes Bank, ce ar urma să emită nişte file CEC şi, mai apoi, o moneda care să circule în aşa-zisul Ţinut Secuiesc, în paralel cu leul românesc’, a mai spus Senatorul PSD.

Olguţa Vasilescu a adăugat că, din informaţiile pe care le are, în data de 24 septembrie, vor fi înaintate actele către tribunal ‘în vederea înfiinţării unei societăţi comerciale, primul pas pentru apariţia Siculorum Bes Bank’.

‘Societatea va avea 17 acţionari, toţi de etnie maghiară, cu suficiente resurse pentru deschiderea unei bănci, pentru care, aşa cum vă imaginaţi, ai nevoie de bani mulţi, care nu pot fi împrumutaţi de la alte bănci’, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Senatorul PSD anunţa săptămâna trecută la Craiova, că în judeţele Harghita, Covasna, Mureş ‘extremiştii maghiari se pregătesc să emită o monedă, denumită SIC, care să ruleze strict în aşa-zisul Ţinut Secuiesc’.

Olguţa Vasilescu susţine că ‘foarte mulţi oficiali maghiari’ recunosc că au în vedere înfiinţarea băncii Siculorum Bes-Bank ce ar urma să emită moneda şi ale cărei baze se vor pune, ‘probabil’, sâmbătă, 27 august, la Tuşnad, unde se vor întâlni mai mulţi investitori şi politicieni maghiari la invitaţia primarului acestei localităţi.

‘În judeţele Harghita, Covasna, Mureş, extremiştii maghiari se pregătesc să emită o monedă care să ruleze strict în acest aşa-zis Ţinut Secuiesc. Din păcate, nici presa nu a dat prea mare atenţie acestui subiect pe care eu l-am lansat de aproape o săptămână şi care i-a părut probabil incredibil. Asta până ieri, când foarte mulţi oficiali maghiari au început să recunoască faptul că au în vedere înfiinţarea unei bănci care ar urma să se numească Siculorum Bes-Bank, denumire ce vine de la Ţinutul Secuiesc, care ar urma să emită un SIC, un fel de filă CEC care să fie folosită de investitorii maghiari în tranzacţii, urmând ca apoi să se bată moneda care să se numească tot SIC şi care să circule în cele trei judeţe, în paralel cu leul românesc’, a spus Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă.