Prețul Bitcoin dă semne de scădere
Criptoactivele au pierdut din valoare în ultima săptămână, investitorii așteptând să afle datele macroeconomice. Bitcoin se află la aproximativ 10% față de maximele de la începutul lunii mai, deoarece unii investitori își pastreaza muniția, iar alții își marchează profiturile din câștigurile recente.
Bitcoin s-a tranzacționat în scădere pe parcursul săptămânii, coborând de la puțin sub 28.500 de dolari la un minim apropiat de 25.500 de dolari. Însă prețul și-a revenit oarecum în weekend și bitcoin se tranzacționează acum în jurul valorii de 27.000 de dolari.
Ether a înregistrat tendințe similare de scădere, pornind de la puțin sub 1.875 de dolari, coborând până la puțin peste 1.725 de dolari vineri, înainte de a-și reveni în weekend pentru a se tranzacționa în jurul valorii de 1.800 de dolari în această dimineață.
Numărul de deținători de Bitcoin atinge un nivel record
Numărul de deținători de bitcoin a atins un nivel record, potrivit datelor furnizate de Glassnode. Deținerea de monede întregi – măsurată prin numărul de portofele care dețin cel puțin un token bitcoin – a crescut constant în ultimii 14 ani. Dar, în timp numărul de adrese a rămas relativ stabil în anii de pandemie, anul trecut a crescut vertiginos, ajungând pentru prima dată la peste un milion de adrese, conform datelor.
Tendința indică o creștere a numărului de proprietari importanți într-un moment în care prețul criptoactivului era în scădere. Proprietatea tokenului nu a fost niciodată mai răspândită, iar acesta este un semnal cu adevărat pozitiv pentru piață și pentru ecosistemul înconjurător.
În timp ce perspectivele pe termen lung ale bitcoin sunt greu de prezis, având în vedere că știrile economice au devenit mai clare în ultimele săptămâni și problemele persistente din sectorul bancar, criptomoneda ar putea prospera în următorii câțiva ani, cu o bază puternică de proprietari.
Ethereum se confruntă cu probleme de finalizare a tranzacțiilor
Rețeaua Ethereum a fost supusă unor corecții după o serie de probleme care au împiedicat utilizatorii să finalizeze tranzacțiile pe 11 și 12 mai.
Utilizatorii au fost împiedicați să finalizeze tranzacțiile timp de 25 de minute pe 11 mai și peste o oră pe 12 mai. Anumiți validatori au înregistrat volume mari de trafic, ceea ce a cauzat blocajul, dar problema a fost remediată rapid de către dezvoltatorii rețelei. Aceștia investighează în continuare cauza întreruperii.
Întrebarea pentru investitorii de ether este dacă acest lucru le-ar putea cauza probleme? Dacă dețineți tokenul fără intenția de a-l folosi sau vinde, atunci nu este un motiv prea mare de îngrijorare. Cu toate acestea, întârzierea finalizării tranzacțiilor ar fi putut avea un impact asupra celor care doresc să vândă sau să cumpere, deoarece nivelurile de preț s-au schimbat pe termen scurt.
Rețeaua Bitcoin își revine pe măsură ce PEPE se retrage
Congestia majoră care afectează rețeaua bitcoin pare să se diminueze în urma agitației legate de memecoin-ul PEPE. Prețul criptoactivului a scăzut, lăsând mai mult loc pe rețeaua bitcoin pentru tranzacții normale.
Episodul face ca memecoin-ul să pară mai degrabă un foc de paie, cu povești despre speculatori care au fost surprinși deținând cantități mari de token și care nu au putut să îl schimbe. PEPE a crescut la începutul lunii, dar acum a scăzut cu peste 60% de la maximul său istoric, reflectând un boom foarte speculativ pe termen scurt, care a devenit mult mai rar în ultima vreme pe piața criptoactivelor.
Lecția care trebuie învățată în acest caz este că angajarea în investiții speculative pe termen scurt este rareori o idee bună. În schimb, investiția în cazurile de utilizare pe termen lung și în utilitatea criptoactivelor este o abordare mult mai înțeleaptă. Investitorii ar trebui să fie întotdeauna pregătiți pentru volatilitate, în special într-o clasă de active de pionierat precum cripto.