Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, susține că Parlamentul este obligat să vină în ajutorul românilor care au rate la bănci, pe care ordonanța anunțată de Ministerul de Finanțe nu îi va sprijini foarte tare să treacă peste perioada dificilă.
Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, acuză în termeni duri incapacitatea Guvernului de a veni cu măsuri reale de sprijinire a românilor, afectați inclsuiv financiar de criza prin care trece țara noastră, pe fondul pandemiei de coronavirus.
Este vorba despre măsurile anunțate joi seară de ministrul de Finanțe Florin Cîțu, prin care cei care au credite la bănci pot cere suspendarea plății ratelor.
”Suntem ROBOR, nu BOR”
Teodorovici arată că Executivul le-a oferit românilor doar facilitățile permise de cei din sistemul bancar. ”Ce vreți voi, facilități pentru românii afectați de criză și pierderi pentru bănci? Asta nu se poate!”, a acuzat fostul ministru.
”Amânare, nu iertare, că nu suntem BOR, ci ROBOR‼️
Aseară a apărut pe ecrane unul netuns și cam răvășit, ca să ne zică ceva de genul:
Luați de aici o facilitate de suspendare a creditelor, dar veți plăti, apoi, cu vârf și îndesat, inclusiv dobândă la dobânda calculată pentru perioada amânării! Ce vreți voi, facilități pentru românii afectați de criză și pierderi pentru bănci? Asta nu se poate!
”În spiritul umanității și nu al profitabilității!”
Atât a putut guvernul Orban! Atât cât au vrut băncile! Un guvern de sclavi, ce stă umil, cu capul plecat!”, a scris Eugen Teodorovici vineri, pe Facebook.
”Tocmai de aceea, Parlamentul e obligat să spună că SE POATE mai mult!!! Tocmai pentru că, în vreme de criză, avem cu toții obligația să gândim și să acționăm în spiritul umanității și nu al profitabilității!
Cu siguranță, se poate ajunge la o soluție de amânare sau suspendare fără costuri suplimentare pentru toți clienții, cu sau fără personalitate juridică.
Pentru că, nu-i așa, nici cei care își pierd locul de muncă sau intră în șomaj tehnic, nici firmele care sunt nevoite să-și restrângă sau să-și închidă activitatea nu-și mai recuperează, ulterior crizei, veniturile pierdute sau diminuate, ca să-și permită să plătească apoi, dobânzile sau comisioanele aferente perioadei de suspendare!”, a argumentat el.