Cele mai multe posturi (34) sunt oferite în Danemarca: stagiar-lucrător calificat în ferme de creşterea animalelor, medic patolog, medic specialist radiolog.

În Austria sunt vacante 20 locuri de muncă de drujbist şi tot atâtea sunt în Norvegia pentru senior ingineri de proces şi sudori.

Locurile de muncă disponibile în Germania sunt în număr de opt, respectiv proiectant electrotehnică, programator software/SPS, programator roboţi, manager proiect, manager şantier construcţii, proiectant mecanică, asistent medical generalist.

Pentru ocuparea posturilor menţionate, angajatorii străini solicită deţinerea calificărilor specifice şi cunoaşterea limbilor respective (engleză fluent-scris şi vorbit, cunoştinţe de bază de limba germană, bune cunoştinţe de norvegiană sau daneză).

Pentru detalii privind ofertele şi cerinţele angajatorilor străini, persoanele interesate se pot adresa direct consilierului EURES din cadrul serviciului public de ocupare (SPO) pentru a fi informate şi consiliate în vederea obţinerii unui loc de muncă în străinatate.

SPO oferă gratuit informaţii referitoare la condiţiile de muncă şi de viaţă în toate ţările Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European, precum şi în legătură cu ofertele de muncă existente.

EURES a fost creat în scopul facilitării liberei circulaţii a forţei de muncă în Uniunea Europeană şi este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de recrutare din statele membre, plus Norvegia, Liechtenstein, Islanda şi Elveţia.

În toate cele 31 de ţări din reţeaua EURES sunt disponibile, marţi, 1,35 milioane de posturi vacante din partea a 27.724 angajatori înregistraţi.