„Modern Talking”, hit-urile amintirilor noastre

Alaltăieri, în ziua meciului, culmea, de pe același stadion, corul atât de optimist din seara victoriei cu Ungaria, scăzuse în intensitate. Pentru că în fața trupei lui Nagelsmann se afla Spania, echipa care impresionase în toate cele 4 meciuri de până acum. Singura dintre marile favorite care demonstrase din plin că-și merită eticheta. Până și „Bild”, dirijorul corului de optimiști, se mai domolise. Apropo de „Bild” și de povestea cu „viața intimă” a jucătorilor, care se mai vântură pe la noi. Stați, să vedeți ce a fost aici. Sigur, vorbim de cel mai aprig tabloid al Europei, după „The Sun” și, poate, „Daily Star”. La fiecare meci al Germaniei soțiile și iubitele fotbaliștilor au fost urmărite și fotografiate non-stop. La fiecare meci, ultima pagină tip cearceaf a tablodului le-a fost dedicată. Cum ar veni, nu le-a luat-o nimeni. Pagina respectivă fiind consacrată celor mai tari subiecte mondene ale zilei. De exemplu, întâlnirea dintre Jurgen Klopp și Dieter Bohlen, fostul component al celebrei „Modern Talking”, trupa pe ale cărei hit-uri au lăcrimat, s-au îndrăgostit și au dansat generațiile din toată Europa, cel puțin, în anii 80. „You`re my heart, You`re my soul”, „Cheri, cheri Lady”, „Brother Louie”, „Geronimo`s Cadillac”, și atâtea altele. 

Anita Neuer, poșetă de 6.000 de euro, breloc de 10

Ziariștii – șampanie ai tabloidului, ca să-l parafrazez pe Mihai Rotaru, patronul Universitații Craiova, au descoperit că Anita Neuer, soția portarului Mannschaft și al lui Bayern Munchen, poartă o poșetă „Chanel Timeless Flap”, în valoare de 6.000 de euro, la care a accesorizat un breloc cu Albert, ursulețul-mascotă, care costă 10 euro! Sau că Lena Wurzenberger, partenera lui Julian Nagelsmann, are la telefonul mobil un șnur roz, la fel ca tricoul de rezervă al naționalei, pe care-l poartă mai toate consoartele jucătorilor, care costă 35 de euro. Una peste alta, am aflat ce rochii sau fustițe poartă fetele Mannschaft, cât costă, ce încălțări, cu cine au venit, cine lângă cine stă. Din punctul ăsta de vedere gazetarii și paparazzi de la „Bild” i-ar jongla lejer pe băieții care se joacă de-a spionii în pădurea de la Băneasa.

Euro 2024. Lacrimile germanilor, ceasul lui Cucurella

Euro 2024. Germania a pierdut „sfertul” contra Spaniei, 1-2, dar jucătorii lui Nagelsmann au fost aclamați minute în șir pe arena din Stuttgart. Golul lui Merino, din minutul 119, când toată lumea aștepta loteria penalty-urilor a dat drumul lacrimilor să șiroiască pe obrajii celor din tribune, dar și a multora dintre sutele de mii de fani ai Mannschaft, posibil milioane, care au umplut piețele și barurile din întreaga Germanie. Apoi, după ce și-au șters lacrimile, germanii, în frunte cu Nagelsmann – niciodată n-a fost atât de trist, a scris „Bild” – și cu jucătorii, și-au vărsat furia asupra arbitrului englez Anthony Taylor. S-a analizat și s-a tocat pe toate canalele posibile faza din minutul 106 din prelungiri, în care, la șutul lui Musiala, mingea i-a spart ceasul de la mâna stângă a pletosului fundaș spaniol Cucurella. O minge pe care Simon, portarul Spaniei, ar fi cules-o din năvodul porții. 

„Thank you, Mister Taylor!”

Bastian Schweinsteger, fostul mare internațional german, analist al ARD, televiziunea publică germană, pe durata Euro a spus că „îmi sângerează inima. Poate hențul nu a fost intenționat, dar mâna este prea departe de corp, a fost penalty”. Au existat voci care susțin că, după noile prevederi de regulament, Uefa schimbă regulamentul după cum își schimbă neica Ceferin cămășile, nu trebuia acordat penalty. Dar când trebuie acordat?

În câteva rânduri, după eliminarea Germaniei la vreun turneu final, necruțătorul „Bild” punea muniția pe prima pagină. Poate vă amintiți un montaj celebru cu jucătorii transformați în bradwurști, celebrii lor cârnați, ori altul în care componenții Mannschaft au fost turtiți și băgați în tomberoane! Felul în care au evoluat de data asta fotbaliștii nemți i-a făcut pe cei de la „Bild” să titreze, emoționant, cu litere de 4 centimetri pe prima pagină: „Pentru noi, voi sunteți învingătorii”.

Azi, la două zile după eliminare, televiziunile și ziarele germane continuau să fumege și să plângă. Închei această corespondență cu concluzia amară a lor: „Pentru noi, Campionatul European s-a terminat. Mulțumim, Mister Taylor!”.