Euro 2024. România – Olanda. Iordănescu a pregătit loviturile de la 11 metri

În conferința de presă dinaintea meciului cu Olanda, selecționerul Iordănescu a subliniat că naționala noastră dispune de un set de atuuri proprii, pe care intenționează să le valorifice în confruntarea de marți. Acesta a evidențiat importanța tacticilor și a strategiei echipei pentru a face față provocărilor și a obține un rezultat pozitiv împotriva unei echipe puternice precum Olanda.

Romania - Ucraina
Romania – Ucraina

„Când joci cu istoria în faţă e clar că e un meci în care îţi doreşti foarte mult şi pentru care eşti pregătit să pui tot ce ai mai bun în joc. Nu există un meci uşor de pregătit, nici măcar un meci amical, cu atât mai mult un meci care te poate duce în sferturile de finală.

Nu va fi uşor, va fi extrem de greu. Noi tot ce am construit până acum am construit cu realism şi cu realism vă spun că, da, Olanda mâine este favorită. Are în favoarea ei palmaresul, experienţa, jucători cu o valoare deosebită, cu o cotă de piaţă de aproape un miliard (de euro).

Sunt lucruri pe care le ştiţi, are experienţă la turneele finale, dar noi avem setul nostru de atuuri. Am consolidat un grup bun din toate punctele de vedere şi sportiv şi uman, şi, nu în ultimul rând, avem în spate o ţară care respiră în acelaşi timp cu echipa, şi asta ne motivează”, a declarat Iordănescu.

Să jucăm aproape de perfecțiune

Tehnicianul român Edward Iordănescu consideră că, pentru a obține un rezultat bun în meciul cu Olanda, „tricolorii” trebuie să fie aproape de perfecțiune și să evite greșelile individuale importante. El a subliniat importanța concentrării maxime și a disciplinei tactice în acest meci crucial din optimile de finală ale Euro 2024.

Selecționerul a afirmat că jucătorii se interesează frecvent de numărul suporterilor români care vor fi în tribunele stadionului din Munchen, locul unde naționala României a învins Ucraina cu 3-0 în primul meci din grupe. Prezența și susținerea fanilor români este văzută ca un factor motivațional important pentru echipă, contribuind la moralul și determinarea jucătorilor în confruntarea dificilă cu Olanda din optimile de finală ale Euro 2024.

Iordănescu a precizat că numele titularilor pentru meciul de marți cu Olanda este mai puțin important, subliniind că este posibil să apară anumite schimbări în echipă. El a accentuat că esențială este coeziunea echipei și implementarea unei strategii eficiente pe teren, indiferent de jucătorii care vor începe partida.

Iordănescu a afirmat că este mai puţin important cine va intra mâine şi că este mai important ce va face cel care va intra. A subliniat că trebuie să facă la fel ca până acum, să pună totul în joc. A menţionat că este posibil să apară schimbări, una fiind necesară din cauza suspendării lui Bancu.

Cu gândul la prelungiri

„Tricolorii” au pregătit și loviturile de la 11 metri în eventualitatea în care meciul cu Olanda se va termina la egalitate după 120 de minute de joc. Aceasta reflectă o abordare strategică completă, asigurându-se că echipa este pregătită pentru orice scenariu posibil în optimile de finală ale Euro 2024.

„Am pregătit şi loviturile de la 11 metri, este un meci eliminatoriu şi trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere. Şi la deciziile pe care le vom lua de pe margine trebuie să fim foarte atenţi, pentru că trebuie să ai soluţii, să acţionezi, să reacţionezi în funcţie şi de situaţie, de context, de direcţia în care o va lua jocul. Dar pentru noi e foarte important să fim solizi în joc, disciplinaţi, organizaţi, să intrăm cu hotărâre totală. Suntem hotărâţi să dăm tot pentru a lua tot. Ne dorim o calificare foarte mult, ne dorim o calificare enorm”, a mai spus Edward Iordănescu.

Naționala condusă de Edward Iordănescu va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania. Meciul va avea loc marți, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.

România a câștigat Grupa E a competiției, în timp ce Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D. „Tricolorii” au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, prima dată fiind la ediția din 2000, însă de această dată au reușit să termine pe primul loc în grupă.