BNR a anunţat un curs de 4,2886 lei/euro, cu 0,51 bani mai puţin decât valoarea de ieri. În procente, scăderea este de 0,12%.

Scăderea de astăzi a euro vine după ce miercuri cursul a atins valoarea maximă din martie până în prezent. Ieri, euro a înregistrat o scădere nesemnificativă, de numai 0,03 bani.

Pe piaţa valutară interbancară şedinţa a început cu o creştere a euro, tranzacţiile urcând spre 4,2890 lei/euro. Această valoare a fost maximum zilei. De fiecare dată când cotaţiile se duceau în sus spre aeastă valoarea, în piaţă apăreau ordine de cumpărare de lei, dealerii suspectând o eventuală intervenţie a băncii centrale. După anunţarea cursului oficial, volumele s-au redus, iar tranzacţiile se derulau în jurul valorii de 4,2880 lei/euro.

Dolarul american a fost şi el în scădere faţă de leu. Deşi aparent scăderea este asemănătoare (de 0,52 de bani), dacă ne uităm la procente constatăm că dolarul a scăzut ceva mai accentuat, cu -0,18% faţă de joi. În afară de dolar, dintre monedele forte a mai scăzut francul elveţian şi yenul japonez, în timp ce lira sterlină a crescut, depărtându-se de euro.

În cursul dimineţii de astăzi, media dobânzilor de pe piaţa monetară interbancară arăta în felul următor:

o lună
ROBID: 10,20%
ROBOR: 10,70%

3 luni
ROBID: 9,87%
ROBOR: 10,37%

6 luni
ROBID: 9,12%
ROBOR: 9,87%