Dupa ce in ultima perioada de timp a tot incercat sa avanseze, euro a depasit in final pragul de 3,90 lei, banca centrala anuntand un curs oficial de 3,9047 lei/euro, in crestere cu 0,44% comparativ cu ziua precedenta. De asemenea, dolarul a scazut in schimb cu 1,5%, fiind cotat sub trei lei, la 2,9643 lei/USD. La fel ca si dolarul, celelalte doua monede forte, francul elvetian si lira sterlina au inregistrat scaderi de 0,12% respectiv 0,04%.

Semnele de slabiciune a monedei nationale s-au vazut inca din inceputul sedintei de tranzactionare de astazi, cand leul a scazut drastic, cu mici opriri total nesemnificative pentru trend. Pragul maxim al sedintei si implicit prima oprire consistenta a fost intre 3,9150-3,92 lei/euro, abia de atunci leul incepand sa dea semne de revigorare. Debuseul nu a fost de lunga durata si nici de o valoare consistenta, suportul fiind la 3,89 lei/euro. Dupa ce nu a reusit de doua ori sa scada sub aceasta valoare, euro a urcat din nou, spre finalul sedintei revenind spre 3,9150 lei.

Pe piata interbancara, valorile medii ale dobanzilor overnight au fost in scadere comparativ cu ziua precedenta. Astfel, ROBID a intrat sub 11% fiind astazi 10,68%, in timp ce ROBOR se indreapta si el spre aceasta valoare, fiind acum 11,30%.