Leul isi continua trendul de apreciere fata de moneda unica europeana manifestat in ultimele zile, cu exceptia celei de ieri cand s-a depreciat aproape insesizabil fata de sedinta anterioara, de la 3.5010 la 3,5023.

Astazi, insa, moneda nationala a mai coborat un prag psihologic, respectiv cel de 3,5 lei pentru un euro, cursul calculat de BNR fiind de 3,4763 lei pentru un euro.

O valoare asemanatoare, respectiv 3,4764 a mai fost atinsa la data de 16 noiembrie anul trecut, diferenta fiind insa ca atunci leul slabea iar acum se intareste. Exista o exceptie, sedinta de tranzactionare dinaintea Craciunului cand, pe seama crerii mari de lei cursul a fost 3,4673, pentru ca la urmatoarea sedinta sa revina la normal, adica sa urce la 3,5282.

Evident, in contextul in care moneda nationala „merge pe carari batute”, adica a mai parcurs acest drum de la 3,5 la 3,1, analistii sunt inca circumspecti cu privire la o revenire spectaculoasa si accelerata a leului, ceea ce se intampla acum fiind pus de acestia mai degraba pe seama efectului psihologic ca urmare a majorarii de catre Banca Nationala a dobanzii de politica monetara .

Sursa: Banca Nationala a Romaniei