Pe scurt, euro a urcat de la sub 1.06 dolari la 1.10 dolari, o mișcare uimitoare pentru cele două importante monede din lume.
Dar moneda euro este în prezent mai jos cu aproximativ 0,03 dolari de la maximele la care a ajuns după ce piețele europene au închis – la 10.07 ora României euro a pierdut 1,56% în raport cu dolarul, venind înapoi la o cotaţie sub 1.07 dolari.
Astfel încât, la o privire mai atentă vedem că aprecierea euro în raport cu dolarul, provocată de deciziile Fed este doar o furtună într-un pahar cu apă, un hop într-un declin pe termen lung.
Bănci precum Goldman Sachs și Deutsche Bank prognozează că moneda euro va ajunge la paritate cu dolarul în acest an şi până la 0.80 dolari și, respectiv 0.85 dolari până la sfârșitul anului 2017. Dar aceste prognoze se bazează pe deciziile Fed privind ratele dobânzii și pe păstrarea politicii păguboase de către Banca Centrală Europeană – dacă Fed întârzie cu ratele dobânzii pentru o perioadă lungă de timp, prognoza ar putea fi revizuită.