Euro a stagnat şi astăzi, având o infimă creştere de doi bani vechi. Moneda europeană este cotată astăzi de BNR la 4,2950 lei, fără a ieşi din intervalul 4,25-4,30 lei/euro în care s-a stabilizat. Dată fiind această creştere neglijabilă, se poate astăzi observa foarte transparent de la Bucureşti, doar privind cursurile valutare, care au fost evoluţiile valutare internaţionale. Astfel, francul elveţian şi lira sterlină au crescut, în timp ce dolarul american şi yenul japo
Euro a stagnat şi astăzi, având o infimă creştere de doi bani vechi. Moneda europeană este cotată astăzi de BNR la 4,2950 lei, fără a ieşi din intervalul 4,25-4,30 lei/euro în care s-a stabilizat. Dată fiind această creştere neglijabilă, se poate astăzi observa foarte transparent de la Bucureşti, doar privind cursurile valutare, care au fost evoluţiile valutare internaţionale. Astfel, francul elveţian şi lira sterlină au crescut, în timp ce dolarul american şi yenul japonez au pierdut teren.
De observat din nou evoluţia lirei sterline, care a scăzut recent sub pragul de 4,60 lei. Cotată azi la 4,5752 lei, este la o distanţă foarte apropiată de moneda europeană, reluându-şi trendul de scădere, nefiind exclusă ca într-un viitor apropiat să se ajungă la paritate.
Pe piaţa valutară interbancară, leul a avut o tentativă de întărire la începutul şedinţei, crescând de la 4,2950 lei/euro cât era în deschidere până la 4,29 lei, valoare care a constituit şi minimul zilei. După acest episod, moneda europeană a prins puteri şi a urcat până la 4,3050 lei, în interval de o oră, cel mai probabil ca urmare a intervenţiei unui mare jucător. Ca dovadă a faptului că este prea devreme ca euro să iasă din intervalul de variaţie în care s-a stabilizat, piaţa s-a reglat şi a dus moneda europeană în jos. La ora redactării materialului, euro se tranzacţiona la Bucureşti între 4,2920-4,2940 lei.
Pe piaţa monetară interbancară, nivelul mediu al dobânzilor a fost şi astăzi pe un trend descendent, având la overnight următoarele valori:
– ROBID: 6,56%
– ROBOR: 7,56%