Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis ca in cazul EUROASIG sa fie deschisa procedura de faliment. Hotararea a fost luata dupa ce nu s-a reusit punerea pe picioare a companiei. Concret, in ultima perioada, administratorul special a convocat AGA pentru a solicita majorarea capitalului social, a diminuat cheltuielile, restrangandu-se la plati curente, a incercat sa recupereze regresele si a incercat sa atraga investitori in vederea capitalizarii societatii. Deoarece compania nu s-a p
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis ca in cazul EUROASIG sa fie deschisa procedura de faliment. Hotararea a fost luata dupa ce nu s-a reusit punerea pe picioare a companiei. Concret, in ultima perioada, administratorul special a convocat AGA pentru a solicita majorarea capitalului social, a diminuat cheltuielile, restrangandu-se la plati curente, a incercat sa recupereze regresele si a incercat sa atraga investitori in vederea capitalizarii societatii. Deoarece compania nu s-a putut redresa, Consiliul CSA a decis deschiderea procedurii de faliment, cu toate procedurile pe are aceasta o impune, implicit retragerea autorizatiei de functionare a societatii.
Creditorii de asigurari, care au un contract de acest fel incheiat cu EUROASIG vor recupera sumele la care sunt indreptatiti de la Fondul de Garantare. Potrivit ultimei situatii transmise de EUROASIG la finele lunii septembrie, avea 1.977 de dosare de dauna avizate si nelichidate pentru care avea o rezerva de dauna in valoarea bruta de 4,6 milioane lei. Compania detinea o cota de piata de 0,18% dupa criteriul primelor subscrise si un portofoliu de 16.813 contracte de asigurare in vigoare.