Banca pentru finantari imobiliare Eurohypo, divizie a bancii germane Commerzbank, a deschis, marti, 9 ianuarie, la Bucuresti prima sa filiala din Romania, continuand astfel strategia de extindere a bancii pe pietele tarilor centrale si est europene, informeaza un comunicat al institutiei. Filiala va fi coordonata de catre Dinu Fulga, care s-a aflat la conducerea diviziei de finantari imobiliare a bancii HVB Romania in Bucuresti.

"Luand in considerare aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, cred ca ne-am pozitionat la timp pe aceasta piata. Statutul de nou membru al UE va fi un impuls pentru economia romaneasca", a declarat Bernd Knobloch, CEO Eurohypo. Potrivit acestuia, Romania este una din pietele emergente ale Europei de Est, inregistrand rate de crestere anuala ale produsului intern brut de aproxmiativ 5% in ultimii ani.

Eurohypo detine active in valoare in valoarea de 240 de miliarde de euro si este a zecea mare banca din Germania. Obiectivele bancii vizeaza finantari imobiliare, iar divizia acesteia include finantari comerciale imobiliare atat in Germania cat si in afara tarii, finantari imobiliara in sectorul de retail in Germania si investitii imobiliare internationale.

Commerzbank este a doua mare banca din Germania si una dintre cele mai mari din Europa. Valoarea contabila a bancii se ridica la aproximativ 615 miliarde de euro. Banca are 35.000 de angajati si peste opt milioane de clienti pe glob.

Eurohypo va concura pe piata romaneasca cu Raiffeisen Bank Banca pentru Locuinte, HVB Bank Banca pentru Locuinte si BRD Group Societe Generale.

Sursa: Capital 09 Ianurie 2007