Reprezentanţii Eurohold Bulgaria au transmis într-un comunicat că EIG Re şi toate celelalte grupuri de reasigurători vor reînnoi imediat contractele de reasigurare şi vor relua plăţile tuturor daunelor curente şi viitoare, în cazul în care ASF renunţă la revocarea licenţei Euroins.

Proprietarul Euroins vine cu asigurări

„La două săptămâni de la revocarea abuzivă a licenţei Euroins Romania, piaţa asigurărilor auto obligatorii este într-o confuzie totală din cauza deciziilor fără suport economic care au provocat deja creşterea valorii primelor de asigurare RCA.

Preţuri de referinţă mult mărite, două tentative de plafonare a preţurilor eşuate, critici din partea societăţilor de asigurare şi a brokerilor, blocarea reparaţiilor pentru mii de clienţi şi perspectiva pierderii locurilor de muncă pentru mii de salariaţi din industria asigurărilor sunt doar cele mai evidente consecinţe ale deciziei abuzive a ASF”, a transmis proprietarul Euroins într-un comunicat.

Eurohold Bulgaria spune că statul român ar economisi foarte mulți bani

De asemenea, Eurohold Bulgaria a subliniat că statul român ar economisi foarte mulți bani dacă plățile vor fi reluate în locul Fondului de Garantare, după revocarea deciziei ASF și restituirea licenţei, respectiv restabilirea activităţii Euroins România.

„Reamintim că, încă din 17 februarie 2023, Eurohold Bulgaria AD a făcut publice principalele clauze ale acordului de reasigurare dintre Euroins România şi EIG Re şi a transmis un mesaj oficial pe această temă către toate publicaţiile din România. Acest lucru ar putea fi uşor verificat pe site-ul companiei, unde a fost încărcat conţinut detaliat pe acest subiect. După cum am informat deja pe 17 februarie, acordurile de reasigurare, semnate de Euroins România, acoperă 97% din toate daunele (plăţile) din portofoliul companiei, nu doar pentru 2022, ci şi pentru întreg anul 2023”, a transmis Eurohold Bulgaria în comunicatul respectiv.

Potrivit companiei, EIG Re acoperă în acest an 87% din plăţile pe daune ale asigurătorului român.

„Pentru anul în curs, EIG Re acoperă 87% din plăţile pe daune ale asigurătorului român, iar Allianz – încă 10% dintre acestea. Reamintim că riscul, care fusese transferat de la Euroins România către EIG Re, a fost cedat unor reasigurători de top din Europa. În acest fel, asigurătorul român trebuie să acopere doar 3% din plăţile pe daune care ar urma să apară în 2023. În acelaşi timp, chiar şi activele disponibile în prezent ale Euroins România sunt peste 270 de milioane de lei, cu mult mai mult decât acest 3% din plăţile pentru daune pe care societatea trebuie să le acopere”, a subliniat proprietarul Euroin.

Asigurătorul menţionează și că peste 450 de milioane de lei au fost plătite în intervalul 1 ianuarie 2023 – 17 martie 2023 către Euroins România în cadrul acestor contracte de reasigurare.