Grupul de servicii medicale Euromedic International estimează că va încheia acest an cu o cifră de afaceri de 80 milioane lei, în creştere cu 80% faţă de 2008, evoluţie susţinută de deschiderea a patru clinici noi, una de imagistică şi trei de dializă, iar pentru 2010 vizează un avans de 30% al afacerilor.

În 2008, furnizorul de servicii medicale private a avut o cifră de afaceri de 45 milioane lei. Grupul operează în România o reţea de opt centre pentru dializă Nefromed Dialysis Centers (NDC) şi opt centre de diagnostic Euromedic.

Afaceri mai mari cu 30% în 2010

„Pentru anul 2009 estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu 80%. Această creştere se bazează pe deschiderea a patru noi centre pe parcursul acestui an. Trendul ascendent se va menţine şi în 2010, dar creşterea va fi una mai moderată, de circa 30%. Pe parcursul anului 2009 a existat o reevaluare a bugetului, ţinând cont de condiţiile socio-economice, dar per ansamblu estimările noastre privind bugetul anului 2009 s-au dovedit a fi realiste şi corecte”, a declarat preşedintele Euromedic România, Anca Petca.

În acest an, grupul a investit opt milioane euro pentru deschiderea unui centru de diagnostic imagistic la Focşani şi a trei clinici de dializă la Botoşani, Baia Mare şi Piatra Neamţ, precum şi în echipamente noi pentru unele din clinicile mai vechi.

2010, anul consolidării

Preşedintele grupului a precizat că strategia pentru 2010 vizează consolidarea reţelei şi reînnoirea echipamentelor în unele centre, însă nu exclude posibilitatea deschiderii unor noi clinici la finele anului.

„Pe fondul crizei financiare, eforturile noastre s-au concentrat pe găsirea de soluţii alternative la sistemul public de asigurări de sănătate, pentru a oferi în continuare servicii de calitate pacienţilor noştri. (…) Ne propunem ca în anul 2010 să înregistrăm o creştere a ponderii serviciilor oferite în regim privat şi, prin urmare, avem în vedere o creştere semnificativă a bugetului de marketing”, a adăugat Petca.

Euromedic International este o companie olandeză, avându-i ca acţionari pe Merrill Lynch Global Private Equity, Ares Life Sciences şi Montagu. Compania operează 181 de centre de diagnostic şi dializă în 15 ţări europene.

Grupul are patru divizii, respectiv Euromedic Diagnostics, care operează centre de diagnostic, International Dialysis Centres, cu servicii de dializă, Euromedic Labs, care furnizează analize medicale de laborator, şi Euromedic Training, specializată în trainingul personalului medical.

SURSA: Mediafax