Europa a depășit pragul de 4 milioane de infectări. Care este țara cea mai afectată de pandemie

Conform ultimelor date date publicității marți, continentul european a trecut de pragul de 4 milioane de infectări cu noul coronavirus. De la începutul pandemiei și până în prezent, peste 200 de mii de persoane au murit din cauza acestui virus și peste 2 milioane s-au vindecat.

Potrivit bilanțului AFP publicat marți, ce folosește date oficiale de pe întregul continent, peste patru milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus pe continentul european.

În total, au fost 4.006.077 cazuri, Rusia, Spania și Marea Britanie înregistrând cel mai mare număr de infecții, în timp ce 216.080 de persoane au murit și 2.281.959 s-au recuperat, mai arată datele.

Rusia a fost cea mai afectată țară din Europa, cu peste 995 de mii de cazuri, ceea ce se traduce printr-o rată de incidență de aproximativ 682 de cazuri la 100.000 de locuitori. De asemenea, Spania și Marea Britanie au aproximativ 463 de mii și, respectiv, 336 de mii de cazuri.

Ce mesaj transmite OMS

Directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, Hans Kluge, a declarat marți că Europa poate trăi cu COVID-19 fără un vaccin prin gestionarea focarelor cu măsuri de carantină locale, adăugând că nu se aşteaptă la o revenire la restricţiile la nivel naţional, după cum transmite Reuters.

„Ziua în care vom învinge pandemia nu este neapărat cea în care vom avea un vaccin. Este atunci când vom învăţa să trăim cu pandemia şi asta se poate întâmpla chiar mâine”, a declarat Hans Kluge pentru Sky News.

Întrebat dacă se aşteaptă la impunerea de restricţii la nivel naţional în următoarele luni pentru a se evita un al doilea val de infectări, el a răspuns: „Nu. Sunt optimist, dar nu putem exclude restricţii la nivel local”.

Pe de altă parte, Comisia Europeană şi-a confirmat deja interesul de a participa la mecanismul COVAX care vizează accesul echitabil la vaccinuri împotriva COVID-19, disponibile peste tot în lume la preţuri accesibile, pentru toate persoanele care au nevoie de acestea, şi a anunţat o contribuţie de 400 de milioane de euro sub formă de garanţii, menită să sprijine mecanismul COVAX şi obiectivele acestuia în contextul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al executivului comunitar.