Directorul organismului european de poliţie a făcut această declaraţie cu prilejul inaugurării noului sediu al Europol de la Haga, subliniind că absenţa atentatelor în Europa după cele comise la Madrid în 2004 (191 de morţi) şi Londra în 2005 (52 de morţi), ambele imputate Al-Qaida, nu înseamnă că aceste atacuri nu sunt în continuare plănuite.
"Ştim că aceste grupuri rămân active. Ştim că ele îşi continuă proiectele de pregătire a unor atacuri majore în Europa", a declarat Wainwright la finalul unei reuniuni de trei zile cu 40 de şefi de poliţie din ţările membre şi circa 300 de agenţi de securitate.
"Ameninţarea există încă şi este foarte important să rămânem conştienţi de acest lucru. Este de datoria noastră să menţinem această stare de alertă în calitate de responsabili cu securitatea", a adăugat el.
Europolul este îngrijorat de legăturile crescânde constatate de serviciile sale între grupurile teroriste şi cele de crimă organizată, în Africa de exemplu, iar infracţionalitatea informatică reprezintă o alta dintre preocupările sale, a explicat Wainwright.
SURSA: Agerpres