Românii care locuiesc în jurul Florenţei şi doresc să se întoarcă acasă au o mare problemă cu traficul aerian. Aeroportul din Florenţa a fost închis, iar la aeroportul din Pisa, operat de firme low-cost, zborurile au fost reprogramate.

Italia

Ninsori abundente şi neaşteptate au căzut în ultimele două zile în regiunea Toscana (centru). La Florenţa, s-a intervenit pentru deblocarea maşinilor surprinse de ninsoare. A nins şi la Roma, dar şi în zone sudice, "străine" de ninsoare, ca Napoli şi Capri (sudul ţării). Circulaţia pe unele autostrăzi din nordul Italiei s-a desfăşurat greoi.
Trenurile de mare viteză care leagă Florenţa, capitala Toscanei, de Milano şi Roma au fost suspendate azi-noapte. 5.000 de persoane, care aşteptau aceste trenuri, au stat la Fortăreaţa Basso, un centru de conferinţe din apropierea gării. Acum, cursele au fost reluate, dar întârzierile sunt uneori de câteva ore.

La Florenţa au fost anulate zborurile aeriene, iar Crucea Roşie a adus paturi pliante la aeroportul din Pisa (mic oraş toscan de la Mediterană), operat de mai multe companii low-cost.

Germania

2.500 de persoane au petrecut noapte de vineri spre sâmbătă în aeroportul din Frankfurt. 170 de zboruri programate în această dimineaţă au fost de asemenea anulate.

Marea Britanie

Zborurile British Airways de pe aeroportul Heathrow (Londra) au fost anulate între orele 12 şi 19 (10-17 GMT). La alt aeroport londonez, compania low-cost easyJet a luat o măsure identică în această dimineaţă, între 08 şi 12 (6-10 GMT).

Meteorologii britanici au anunţat că acest decembrie este cel mai friguros din ultimii 100 de ani. Mai multe garnituri are sistemului Eurostar (care asigură legătura dintre Marea Britanie, Franţa şi Belgia, prin Canalul Mânecii) au înregistrat întârzieri chiar şi de 60 de minute.

Franţa

Se circulă greu în partea de nord şi vest a ţării. Ninsoarea i-a prins pe drum pe francezii care pleacă în concediul de iarnă, anunţă Le Monde. Autorităţile au încercat să rezolve situaţia, interzicând accesul autovehiculelor grele pe mai multe rute foarte aglomerate.