Cel mai mare număr de emigranți (peste 70 de milioane) locuiesc în Europa, mai mult de 45 de milioane au ales ca destinație SUA și Canada, iar 25 de milioane de persoane s-au mutat în țări din Asia. Un sondaj Gallup efectuat în 135 de țări a arătat că 700 de milioane de persoane ar dori să emigreze. Primele pe lista preferințelor sunt, la egalitate, cu câte 210 de milioane de opțiuni, America de Nord (unde 165 de milioane au ales SUA, iar 45 de milioane Canada) și Europa.
 
Pe continentul nostru, cele mai atrăgătoare țări par a fi Franța și Marea Britanie (alese ca potențială destinații de câte 45 de milioane de persoane), Spania (cu 35 de milioane de ”voturi”) și Germania (cu 25 de milioane). Alte state la care visează potențialii emigranți sunt Arabia Saudită (cu 35 de milioane de opțiuni) și Australia (cu 25 de milioane).
 
Cea mai mare parte a banilor trimiși de către emigranți către țările de origine merg spre state în curs de dezvoltare. Principalele beneficiare ale remiterilor au fost, anul trecut, India (55 de miliarde de dolari), China (peste 40 de miliarde de dolari), Mexic (21 de miliarde), Filipine (17 miliarde), Polonia (15 miliarde), Bangladesh 911 miliarde), Pakistan (9 miliarde) și Maroc (8 miliarde de dolari). Există state unde, deși sumele totale trimise de către nativii care locuiesc și muncesc peste hotare nu sunt atât de impresionante, proporția față de produsul intern brut este semnificativă: Tadjikistan (45% din PIB), Moldova (38% din PIB) sau Haiti (30% din PIB).