Conform datelor publicate de autoritățile din China, numărul utilizatorilor de telefoane mobile a scăzut cu 21 de milioane, la nivelul întregii țări. Aceste cifre au fost înregistrate de când a început epidemia de coronavirus și până pe 19 martie.
„Nivelul de digitalizare este foarte ridicat în China. Oamenii nu pot supravieţui fără un telefon mobil”, a declarat Tang Jingyuan, un comentator politic pentru China, la 21 martie, pentru Epoch Times. „Lucrurile legate de guvern, pensii şi securitate socială, cumpărarea de bilete de tren, cumpărături… dacă doresc să le facă trebuie să utilizeze telefoane mobile”.
Regimul Chinez solicitări către popor
„Regimul chinez cere tuturor chinezilor să folosească telefoanele mobile pentru a genera un cod de sănătate. Doar dacă-l au li se permite să se mute în China. Este imposibil ca o persoană să funcţioneze fără telefonul mobil”.
În plus, Partidul Comunist Chinez a solicitat tuturor utilizatorilor de telefoane mobile să înregistreze telefoanele cu identitatea lor reală, pentru ca să poată controla discursul oamenilor cu ajutorul sistemului său de monitorizare pe scară largă.
Conturile bancare ale chinezilor şi conturile de securitate socială sunt incluse în planurile de telefonie mobilă; aplicaţiile de pe telefoanele chineze verifică cardurile SIM în baza de date a Partidului pentru a se asigura că numărul aparţine utilizatorului.
Beijing a lansat pentru prima dată coduri de sănătate bazate pe telefoane mobile pe 10 martie. Toţi oamenii din China trebuie să instaleze o aplicaţie pentru telefonul mobil şi să-şi înregistreze informaţiile personale de sănătate. Apoi aplicaţia poate genera un cod QR, care apare în trei culori, pentru a clasifica nivelul de sănătate al utilizatorului. Roşu înseamnă că persoana are o boală infecţioasă, galben înseamnă că persoana poate avea o boală, iar verde înseamnă că nu are.
Beijingul a susţinut că aceste coduri de sănătate sunt necesare pentru a preveni răspândirea virusului Partidului, cunoscut în mod obişnuit drept virusul Wuhan, sau noul coronavirus, după denumirea folosită de partidul-stat.
Numărul de decese raportat în China nu se potriveşte cu ceea ce spun datele
„În prezent, nu cunoaştem detaliile datelor. Dacă doar 10 la sută din conturile de telefonie mobilă ar fi fost închise pentru că utilizatorii au murit din cauza virusului Wuhan, numărul deceselor ar fi de 2 milioane”, a afirmat Tang.
O comparaţie cu situaţia din Italia sugerează, de asemenea, că numărul deceselor din China este subevaluat semnificativ. Italia a adoptat măsuri similare cu cele utilizate de regimul chinez. Numărul de decese cauzate de virusul Wuhan în Italia – de 4.825 – reflectă o rată a decesului de 9%. În China, unde o populaţie mult mai mare a fost expusă la virus, numărul de decese de 3,265 reflectă o rată a mortalităţii de doar 4%, mai puţin de jumătate din cea raportată în Italia.