Europa se cutremură din temelii! Avertisment la nivel înalt. Începe un nou Război Rece

rusia europa

SURSA FOTO: Dreamstime

Războiul din Ucraina continuă de aproape două luni de zile, iar Vladimir Putin nu pare că are în plan să oprească prea curând operațiunea militară. În acest sens, există temeri referitoare la începerea unui nou Război Rece.

Odată cu invazia Ucrainei, Rusia a fost pusă la zid de Occident și nu numai. S-au impus sancțiuni severe în ultimele șase săptămâni, însă, în ciuda acestora, Vladimir Putin tot nu a oprit bombardamentele.

Discuții pe această temă au avut loc în cadrul unei conferințe de presă comune dintre ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, și omologul său ungar, Peter Szijjarto, aflat în vizită la Ankara, notează AFP.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au ajuns la concluzia că, pentru o ”restaurare a încrederii” între Occident și Rusia, va fi nevoie de zeci de ani având în vedere cele întâmplate în ultimele săptămâni.

Un nou Război Rece bate la ușă!

„O reconstruire a tuturor acestor lucruri are nevoie de timp. Este posibil să fie nevoie de decenii să se restaureze încrederea”, apreciază ministrul turc de Externe. Totodată, oficialul turc a tras și un semnal de alarmă cu privire la modul în care conflictul militar din Ucraina ar putea evolua.

Acesta este de părere că ceea ce se întâmplă acum este, de fapt, începutul unui nou Război Rece. „Asistăm la începutul unui nou Război Rece”, consideră oficialul turc.

Menționăm faptul că la momentul actual, în ciuda relațiilor pe care le-a avut cu Rusia, Turcia, care este un stat membru NATO și totodată un aliat al Ucrainei a depus eforturi majore astfel încât să existe o mediere între Moscova și Kiev, însă până acum, cele două puteri nu au ajuns la niciun acord în ciuda întâlnirilor care au avut loc în ultima perioadă.

De partea cui este Turcia?

Totodată, deși Turcia a livrat drone de luptă Ucrainei, până la momentul actual, Ankara a refuzat să se alinieze sancţiunilor impuse Rusiei de Occident. Motivul invocat de Turcia l-a reprezentat dorința de a menţine o linie deschisă către Kremlin, având în vedere situația extrem de gravă, dar și nevoia de mediere între cele două țări.

În același timp, oficialul turc este de părere că în ciuda lucrurilor care se întâmplă în Ucraina, Turcia consideră că este încă loc pentru diplomație.

„În pofida evoluţiilor de pe teren, noi credem că există un loc pentru diplomaţie”, mai apreciază ministrul turc de Externe.