Huawei mizează pe inovație în Europa și anunță un program de dezvoltare foarte amplu. Compania vine în sprijinul mai multor domenii precum: sănătate, protecția mediului, educație și dezvoltare locală.
William Xu, președintele Institutului de Cercetări Strategice al Huawei, a precizat că va sprijini progresul tehnologic în Europa. Huawei pleacă de la premiza că tehnologia este pentru toată lumea. Pe partea de business, gigantul chinez va colabora în continuare cu marile companii și își va ajuta partenerii să atingă succesul comercial.
”Planurile Horizon Europe vizează avansul tehnologic pe trei direcții: cercetare și colaborare în tehnologie, creșterea competitivității Europei pe termen lung, dar și stimularea inovației în Europa.”, a declarat William Xu, președintele Institutului de Cercetări Strategice al Huawei.
Chinezii colaborează cu peste 400 de organizații din întreaga lume. În Europa, Huawei a aderat la 44 de standarde și organizații industriale și a contribuit la peste 2.000 de lucrări de cercetare.
5G în Europa
În ceea ce privește 5G, Huawei colaborează cu partenerii europeni pentru a realiza armonizarea globală a standardelor 5G prin 5G PPP, care definește ritmul și direcția cercetării de bază 5G la nivel mondial și promovează dezvoltarea industriei 5G.
Huawei a stabilit 5GAA cu Audi, BMW și Daimler și a lucrat cu ABB, Siemens și Bosch pentru a stabili 5G-ACIA. Aceste alianțe industriale ajută la stimularea inovațiilor și la promovarea cooperării dintre China și Europa.
Strategia ”Innovation 2.0”
Huawei trece de la ”Innovation 1.0” la ”Innovation 2.0”. Dacă până acum s-au concentrat pe inovația în tehnologie, inginerie, produse și soluții pentru a satisface nevoile clienților, acum, Huawei se va concentra pe descoperiri și invenții tehnologice.
Pe ce se bazează ”Innovation 2.0”?
”Vom urmări să depășim blocajele din teorii și tehnologii de bază care au împiedicat dezvoltarea TIC. În această etapă, ne vom concentra pe descoperiri teoretice și invenții tehnologice.”, a precizat William Xu.
Huawei investește peste 15 miliarde de dolari pe an în cercetare
Se investește masiv în dezvoltare și cercetare. Huawei colaborează cu mai multe universități și centre de cercetare din Europa și sprijină mii se studenții și profesori.
Huawei a oferit fonduri pentru a ajuta peste 300 de profesori, a stabilit, de asemenea, proiecte cu mai multe universități pentru a sprijini studenți talentați, a finanțat 73 de doctoranzi, a oferit peste 600 de oportunități de stagiu și oferirea de instruire și a instruit și învățat aproximativ 2.000 de studenți.
”Vom reuși prin inițiative precum finanțarea cercetării universitare, construirea laboratoarelor și realizarea investițiilor tehnologice pe mai multe căi. Trebuie să luăm în considerare provocările industriei și cunoștințele academice, precum și încrederea capitalilor de risc pentru a inova în comun. Rezultatele acestor proiecte de inovare vor fi împărtășite tuturor participanților din întreaga industrie.”, a mai spus președintele Institutului de Cercetări Strategice al Huawei.
Programul Huawei Developer oferă 1,5 miliarde de dolari pentru a sprijini 5 milioane de dezvoltatori din întreaga lume în următorii 5 ani. De asemenea, Programul The Shining-Star are un buget de 1 miliard de dolari, bani de care vor beneficia zeci de milioane de dezvoltatori de aplicații în următorii 3 ani. Astfel, aceștia vor crea aplicații noi pentru consumatorii.
”Cultivarea studenților universitari este un aspect important al strategiei noastre. Am deschis Huawei ICT Academies în peste 50 de universități din întreaga lume, pentru ca studenții să dețină cunoștințe practice despre tehnologia TIC avansată. Din 2011, rețeaua Huawei ICT Academy a acoperit 12 țări europene, inclusiv Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, România, Polonia.”, au declarat oficialii chinezi.
De la 5G la 6G
Huawei a făcut marele anunț în cadrul evenimentului European Innovation Day 2019. Oficialii chinezi au precizat că se pregătesc pentru 6G. În 2024, apar tehnologiile 5G+, iar din 2030, 6G va deveni realitate.
,,Vom avea parte de o nouă revoluție tehnologică care va schimba în mod fundamental modul în care interacționăm cu realitatea. Existența umană va fi dublată de un ecosistem al inteligenței artificiale’’, a declarat Mérouane Debbah, directorul Mathematical and ALGorithmic Sciences Lab Huawei.
Din 2026 se vor pregăti de 5G++, iar din 2028, operatorii vor face trecerea spre 6G. La Paris, Huawei a anunțat că a stabilit o comisie de cercetare 6G, cu sediul la Nisa, pentru a cerceta toate aspectele 6G.
Impactul Huawei asupra economiei europene
În cadrul evenimentului, Pete Collings, Oxford Economics, a vorbit despre impactul pe care l-a avut Huawei asupra economiei europene.
HUAWEI, liderul mondial în domeniul TIC, a impulsionat economia Europei cu 12,8 miliarde EUR prin activitatea economică din 2018, sprijinind 169.700 de locuri de muncă, fie direct, fie prin partenerii săi, potrivit unui studiu realizat de Oxford Economics.
Contribuția directă a Huawei la PIB-ul european este de 2,5 miliarde de euro în 2018, mai mult decât dublul față de anul 2014. De asemenea, numărul total de locuri de muncă susținut de Huawei a crescut în medie cu 13% pe an, iar veniturile fiscale totale pe care le-a generat cu 17% pe an.
„Noua Comisie Europeană dorește să ofere suveranitate digitală pentru UE prin instituirea unui ecosistem tehnologic puternic pe întregul continent. Acest raport arată clar că Huawei este printre cele mai importante companii din Europa care inovează produsele și serviciile care vor ajuta UE să își îndeplinească țintele ”, a comentat Abraham Liu, reprezentantul șef al Huawei în cadrul instituțiilor UE.
„Aducem o contribuție considerabilă la economia UE, ajutând Europa să îmbunătățească capacitatea productivă și asigurând că firmele și industriile sale nu sunt lăsate în urmă de ritmul transformării digitale. Scopul nostru este acum să ajutăm Comisia Europeană să își atingă obiectivul de a face Europa „potrivită pentru era digitală”, a mai adăugat acesta.
În total, Huawei a contribuit cu 12,8 miliarde de euro la PIB-ul Europei în 2018. Aceasta a cuprins:
• Contribuția directă a Huawei de 2,5 miliarde de euro, care rezultă din cheltuielile operaționale pe site-urile sale din UE, Islanda, Norvegia și Elveția.
• O contribuție indirectă de 5,4 miliarde EUR de-a lungul lanțului de aprovizionare prin achiziția de bunuri și servicii de către Huawei de la furnizori din 12 țări europene.
• O contribuție indusă de 4,9 miliarde de euro, care captează beneficiile economice mai largi care decurg din plata salariilor de către Huawei și de firmele din lanțul său de aprovizionare, către angajați, care își cheltuiesc apoi veniturile în comerțul cu amănuntul, în timpul liber și în alte puncte de vânzare. De asemenea, include activitatea economică stimulată în lanțurile de aprovizionare ale acestor puncte de vânzare.
Huawei a susținut un număr total de 169.700 de locuri de muncă europene în 2018. Aceasta include 13.300 de angajați permanenți și personal contractat la entitățile europene Huawei, plus alte 80.300 de locuri de muncă în firme europene din cadrul lanțului mondial de aprovizionare Huawei.
Oficialii Huawei au declarat că subiectul 5G este foarte important și că unele țări europene au oprit călătoria alături de ei în acest proces.
”În România relația dintre Huawei și operatori a demonstrat că avem un parteneriat de încredere în ceea ce privește securitatea cibernetică. Avem foarte multe companii care lucrează cu noi și care susținut tehnologia 5G. Ne dorim să avem o relație mai strânsă cu partenerii europeni în procesul 5G.”, a precizat unul dintre oficiali.