În 2016, producţia de carne de porc în UE s-a ridicat la 23,4 milioane de tone, reprezentând 45,9 kilogram pentru fiecare locuitor al UE, cu un kilogram şi jumătate mai mult decât în 2006.
Totuşi, în ultimele luni se observă un declin al producţiei de carne de porc.
În primul semestru din acest an, au fost sacrificaţi în UE cu 2,7 milioane mai puţini porci decât în perioada similară din 2016 (minus 2,1%). Jumătate din această scădere a fost determinată de reducerile de consum înregistrate în Germania (minus 700.000), Franţa (minus 426.000) şi Marea Britanie (minus 296.000).
Cu 59,4 milioane şi, respectiv, 47,7 milioane de porci sacrificaţi, Germania şi Spania au fost anul trecut cei mai mari producători de carne de porc din Uniunea Europeană. Ele sunt urmate de Franţa (23,8 milioane), Polonia (21,8 milioane), Danemarca (18,2 milioane), Olanda (15,4 milioane), Italia (11,8 milioane), Belgia (11,2 milioane) şi Marea Britanie (11 milioane). AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică)