Luand in calcul primele estimari preliminare realizate de Eurostat pe anul 2006, PIB-ul pe cap de locuitor din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene a variat de la 37% la 280% in raport cu media inregistrata in UE.

Astfel, PIB-ul pe cap de locuitor in Luxemburg, de exemplu, a fost, in medie, de doua ori si jumatate mai mare decat media pe UE, in 2006. Irlanda, Olanda, Austria si Danemarca au inregistrat o medie a PIB-ului pe cap de locuitor de plus 25%-45% fata de media UE, in timp ce in Belgia, Suedia, Marea Britanie, Germania si Franta s-a inregistrat un plus cuprins intre 10% si 25%.

Cipru, Grecia si Slovenia s-au aflat sub media PIB-ului pe Uniune, cu un procent cuprins in intervalul 5-15%, iar Republica Ceha, Malta si Portugalia cu un procent cuprins in intervalul 20-25%.

Estonia, Ungaria, Slovacia, Lituania, Letonia si Polonia au inregistrat o medie a Produsului Intern Brut pe cap de locuitor cu 30% pana la 50% sub media pe UE, iar la coada clasamentului se afla Bulgaria si Romania, cu un minus de 60%.

Sursa: Capital