Pentru prima dată în istorie, Eurotunnel (compania care deţine tunelul dintre Franţa şi Marea Britanie) va plăti dividende acţionarilor săi. Valoarea dividendelor va fi de 0,04 euro per acţiune. O dezamăgire pentru cei 80.000 de acţionari care se aşteptau la valori mai mari, măcar pentru cei 22 de ani de aşteptare. Ce-i drept, până acum compania a mers relativ prost în ultimii ani, mai mult în pierdere şi bineînţeles, fără să dea dividende.

Jacques Gounon, presedinte al companiei, a declarat ca „ştim că nu este o valoare excepţională la care se aşteptau mulţi. Este un semnal că vrem să începem o perioadă în care să dăm foarte frecvente dividende”.

Compania a avut un profit net de 35,6 milioane de lire, dintre care foar 7,6 milioane vor fi distribuite sub formă de dividende. Singurul beneficiu pe care britanicii deţinători de acţiuni l-au avut a fost faptul că puteau să utilizeze tunelul pentru taxa specială de o liră. Avantajul a fost deţinut de primii acţionari. În prezent în Marea Britanie mai există 3.000 de persoane care deţin acţiuni achiziţionate în 1987.