Evaluare Națională 2024 – Matematică

UPDATE

 

EN MATEMATICA
SURSA FOTO: hotnews.ro
EN MATEMATICA
SURSA FOTO: hotnews.ro
EN MATEMATICA
SURSA FOTO: hotnews.ro
EN MATEMATICA
SURSA FOTO: hotnews.ro
EN MATEMATICA
SURSA FOTO: hotnews.ro
EN MATEMATICA
SURSA FOTO: hotnews.ro
EN MATEMATICA
SURSA FOTO: hotnews.ro
EN MATEMATICA
SURSA FOTO: hotnews.ro
EN MATEMATICA
SURSA FOTO: hotnews.ro

ȘTIRE INIȚIALĂ

Astăzi, elevii care au terminat clasa a VIII-a participă la a doua probă a Evaluării Naționale 2024, cea de Matematică. Marți, au susținut examenul la Limba și literatura română. Subiectele complete și baremele vor fi disponibile pe edu.ro, dar și pe capital.ro imediat ce sunt publicate.

Mai mult de 160.000 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris la Evaluarea Națională. Ea va continua vineri cu proba la Limba și literatura maternă.

„Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, peste 160.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului, organizat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Evaluare Națională
SURSA FOTO: Dreamstime

Proba la Evaluare Națională 2024 – Matematică începe la ora 9

Elevii pot intra în unitățile de învățământ sau centrele de examen între orele 8:00 și 8:30.

Elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru realizarea schemelor și a desenelor, este permisă utilizarea unui creion negru.

Examenele încep la ora 9:00, moment în care elevii vor primi broșura cu subiectele și, dacă este necesar, hârtie ștampilată pentru ciorne, precum și pagini suplimentare la cerere.

Elevii au la dispoziție 120 de minute (două ore) pentru rezolvarea subiectelor fiecărei probe scrise, timpul fiind măsurat după completarea casetei de identificare. Datele introduse de elevi în această casetă vor fi verificate de asistenții din sălile de examen.

Elevii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană sau a Municipiului București de organizare a examenului, conform prevederilor specifice ce asigură egalitatea de șanse pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare, beneficiază de prelungirea timpului de lucru cu un maximum de două ore.

Regulile pentru Evaluare Națională 2024 – Matematică

Ministerul Educației specifică faptul că este strict interzisă aducerea în sălile de examen a oricăror materiale ajutătoare, cum ar fi:

  • manuale
  • dicționare
  • notițe
  • însemnări
  • cărți
  • ciorne
  • rezumate
  • sau culegeri, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

De asemenea, nu sunt permise telefoanele mobile și nici instrumentele electronice de calcul, stocare de informații sau comunicare.

De asemenea, este interzisă aducerea în sălile de examen a obiectelor precum:

  • ghiozdane
  • rucsacuri
  • sacoșe
  • poșete sau alte articole similare

Elevii trebuie să își lase aceste obiecte personale în sala de depozitare desemnată de comisia din unitatea de învățământ sau centrul de examen.

Elevii care refuză să își depoziteze obiectele personale în sala desemnată de comisie nu vor fi admiși în examen. Probele vor fi monitorizate audio-video.

Evaluarea Națională, evaluare clasa a VI-a
SURSA FOTO: Dreamstime

Rezultate Evaluare Națională 2024 – Matematică

Rezultatele inițiale vor fi publicate pe data de 3 iulie până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie, între orele 16:00 și 19:00, și 4 iulie, între orele 8:00 și 12:00.

„Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori”, mai arată Ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale vor fi publicate în data de 9 iulie, marți.

Rezultatele sunt comunicate anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Codurile individuale vor fi distribuite elevilor la prima probă susținută, pe bază de semnătură de primire.