Evaluare Națională și BAC 2021!
Ministerul Educației revine cu precizări după ce a emis procedura pe care unitățile de învățământ trebuie să o aplice în cazul simulărilor, scrie edupedu.ro
Indicațiile ministerului au fost transmise în contextul în care procedura menționată anterior nu preciza exact normele de protecție a sănătății și de distanțarea elevilor.
Informațiile transmise de către ministerul Educației
„Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi”, a subliniat ministerul Educației, potrivit sursei menționate.
Este demn de menționat că probele din cadrul simulării pentru Evaluarea Națională încep la ora 9:00. În acest moment, în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Elevii trebuie să fie foarte atenți deoarece accesul este permis până la ora 8:30.
De asemenea, timpul destinat lucrărilor scrise pentru fiecare din probele simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.
În cazul simulării pentru bacalaureat, probele durează 3 ore.
Ministerul Educaţiei, despre simulări și examene naţionale în sistem online
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei a vorbit joi, 18 martie, despre organizarea în sistem online a simulărilor sau a examenelor naţionale. Conform celor spuse, în prezent acest lucru nu este luat în calcul.
Acesta a explicat că, din 22 martie, se pot organiza simulări în localităţile unde indicele de infectare cu noul coronavirus este de până în şase la mia de locuitori.
„Chiar am lucrat la o modificare de ordin de ministru care se referă la organizare simulărilor astfel încât dacă o localitate iese din această rată de incidenţă să se poată organiza simulări prin implicarea inspectoratelor şcolare. (…) Nu putem discuta la acest moment de examene sau simulări în sistem online”, a subliniat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.
Sursă foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca