Evaluarea Națională 2024. Reguli pentru elevi. Cu ce nu ai voie în sala de examen

Evaluarea Națională 2024

SURSA FOTO: colaj foto Capital/Dreamstime

Evaluarea Națională 2024. NU ai voie cu așa ceva în sala de examen. Este regulă impusă de Ministerul Educației. Pierzi totul dacă faci așa ceva. Nu îți pune viitorul în pericol.

Evaluarea Națională 2024. Ce reguli trebuie să respecte elevii?

Evaluarea Națională 2024. 100.000 de elevi din diverse colțuri ale României se pregătesc intens pentru Evaluarea Națională, motiv pentru care este crucial să fie familiarizați cu regulile stricte ce trebuie respectate în timpul examenului.

Elevilor li se interzice categoric să aducă în sala de examen anumite obiecte, inclusiv ghiozdane, pungi, genți, manuale, dicționare, culegeri, ciorne, telefoane mobile, căști audio sau orice alt dispozitiv de comunicare. Elevii care vor fi găsiți în posesia acestor obiecte interzise vor fi obligați să le depună într-o sală specială de depozitare a obiectelor personale, altfel nu vor fi permiteți să participe la examen.

Elevii trebuie să respecte cu strictețe regulamentul referitor la:

  • interzicerea comunicării între ei sau cu exteriorul în sala de examen;
  • interzicerea transmiterii de materiale, schimbul de foi de examen, ciorne, notițe sau orice alte resurse ce ar putea influența rezolvarea subiectelor;

Evaluarea Națională începe la ora 09:00

Examenele la limba română, matematică și limba maternă încep la ora 09:00. Elevii au la dispoziție două ore pentru a termina subiectele. Accesul elevilor în sălile de examen este permis între ora 8:00 și 8:30. Examinarea va începe la ora 9:00.

Durata destinată rezolvării fiecărei probe scrise este de 120 de minute, calculate după completarea secțiunii de identificare. Între orele 8:30 și 9:00, candidații vor fi supuși unei verificări. Li se va explica modul de desfășurare a examenului. La ora 9:00, candidații vor primi setul de subiecte într-o broșură și hârtie de ciornă ștampilată. Ei vor completa secțiunea de identificare (în maximum 15 minute). Supervizorii vor verifica informațiile și vor sigila secțiunea.

Ce folosește doar cerneală albastră/pix albastru

Pentru redactarea lucrărilor scrise, elevii sunt obligați să folosească doar cerneală albastră sau pix albastru. Pentru schițe și desene, pot utiliza creionul.

În cadrul probei de matematică, elevii au permisiunea de a marca pe figurile geometrice și de a le completa folosind creionul sau stiloul/pixul cu pastă albastră. Este permisă desenarea de figuri geometrice în spațiul dedicat rezolvării problemelor la proba de matematică, cu creionul sau stiloul/pixul cu pastă albastră. Orice răspuns greșit la Subiectul I sau Subiectul al II-lea al probei de matematică poate fi corectat prin tăierea sa  cu o linie orizontală și încercuirea răspunsului corect. Elevii au dreptul să utilizeze instrumente de desen la proba de matematică. Totuși, utilizarea oricăror mijloace de calcul este strict interzisă. Toate hârtiile folosite vor fi cele furnizate de supraveghetori.

La proba de limba și literatura română și/sau maternă, elevii pot sublinia pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră și pot delimita propozițiile în frază, a reamintit Ministerul Educației.